ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Η Βουλή παραπέμπει τον Βουλγαράκη στη δικαιοσύνη

              

Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γιώργος Βουλγαράκης, για αναληθές πόθεν έσχες προς περαιτέρω διερεύνηση, με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Η απόφαση ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην υπουργός στην επιτροπή, δεν φαίνεται να έπεισαν. Η παραπομπή αφορά στην αποκάλυψη ότι.... η σύζυγός του Κατερίνα Πελέκη περιλαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός δεν ανέφερε στην δήλωση περιουσιακής του κατάστασης ότι η σύζυγός του ήταν συνδικαιούχος offshore εταιρείας που διατηρούσε λογαριασμό στην HSBC.

Στη λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονται επίσης τα ονόματα των συζύγων του Γιάννου Παπαντωνίου και του Μανώλη Κεφαλογιάννη. Και οι τρεις πολιτικοί είχαν στην επιτροπή να δώσουν εξηγήσεις για τους λογαριασμούς τους στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Η υπόθεση του κ. Παπαντωνίου θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα , καθώς ο πρώην υπουργός έδωσε υπόμνημα, ωστόσο δεν ήταν ενήμερα όλα τα μέλη της επιτροπής.

Σε ότι αφορά τον κ. Κεφαλογιάννη οι εξηγήσεις που έδωσε κρίθηκαν επαρκείς και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου