ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Η Μέρκελ επιστρέφει στην Κύπρο μετά από ακριβώς δυο χρόνια! Εμ, αφού πάνε να κλείσουν άρον άρον τις συμφωνίες για τα οικόπεδα…

cyprus_npa_coverage

Στην Κύπρο θα βρεθεί στις 11 Ιανουαρίου η Αγκελα Μέρκελ, με την ιδιότητα της προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU).

Όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυρία Μέρκελ θα παραμείνει για λίγες μόνο ώρες στη Λεμεσό για να παρευρεθεί στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Λέτε στην επίσκεψη να μην κάνει κουβέντα για τα υπόλοιπα οικόπεδα με φυσικό αέριο, για τα οποία οι συμφωνίες δεν έχουν κλείσει ακόμα;

Άρον άρον πάει να «κλειδώσει» η αδειοδότηση ερευνών στο χρυσοφόρο οικόπεδο 9, για την κοινοπραξία της ιταλικής ENI και της νοτιοκορεάτικης KOGKAS.

Προ ημερών έγινε μια προκαταρτική συζήτηση, ενώ οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας θα αποχωρήσουν για να επανέλθουν στις 8 Ιανουαρίου, οπόταν θα ξεκαθαρίσει η εικόνα. Τρεις μέρες μετά θα πάει στη Λευκωσία η Μέρκελ.

Στις 7 Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τη γαλλική TOTAL για το οικόπεδο 10.

Η Μέρκελ είχε βρεθεί στην Κύπρο και στις 11 Ιανουαρίου του 2011, με τις τότε πληροφορίες να διαρρέουν ότι βρέθηκε στη Λευκωσία για συμφωνία με επίκεντρο το φυσικό αέριο, αφού θέλει να βάλει και τη Γερμανία στο ενεργειακό παιχνίδι.

http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου