ο Heinemann έκανε σαφές πως η κατανάλωση προϊόντων γενετικά τροποποιημένου σίτου, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο ήπαρ (συκώτι) με αποτέλεσμα τη σταδιακή ανεπάρκεια και το θάνατο, εξαιτίας ενός ενζύμου καταστολής όπως το ονομάζει.
Ο Heinemann που δημοσίευσε την μελέτη του και στην οποία γίνεται λεπτομερής ανάλυση των κινδύνων που προκύπτουν από τον γενετικά τροποποιημένο σίτο, καλεί τη διεθνή επιστημονική κοινότητα σε εγρήγορση και σε εκτεταμένες δοκιμές σε πειράματα σε ζώα, πριν το συγκεκριμένο προϊόν δοθεί προς κατανάλωση.
Ο καθηγητής προειδοποιεί παράλληλα πως το καταστολέας αυτός ενζύμου που βρίσκεται στον μεταλλαγμένο σίτο μπορεί να επιτεθεί σε ένα επίσης ένζυμο που βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό και το οποίο παράγει τα γλυκογόνα.
Οι καταναλωτές οι οποίοι τρώνε μέσα από προϊόντα γενετικά μεταλλαγμένο σίτο στο τέλος προκαλούν στο ήπαρ τους να είναι ανίκανο να παράγει γλυκογόνα, μια ορμόνη του οργανισμού που βοηθά τον οργανισμό να ρυθμίζει το σάκχαρο και το μεταβολισμό. Αυτό έχει ως επακόλουθο την απώλεια των λειτουργιών στο ήπαρ.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου