ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Δικαστικό μπλόκο στη διαθεσιμότητα

Νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκαλεί η απόφασης του Πρωτοδικείου Ξάνθης με την οποία προχώρησε σε προσωρινό «πάγωμα» της διαθεσιμότητας.Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη, ημέρα δημοσίευσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα όλοι οι ΙΔΑΧ ΔΕ όσων φορέων δεν έχουν αποστείλει τις σχετικές λίστεςμε τους υπαλλήλους, το Πρωτοδικείο Ξανθης διέταξε να παραμείνουν στις θέσεις τους οι 13 εργαζόμενοι ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Ξάνθης, τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστούν οριστικά, στις 16 Ιανουαρίου, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν (ο καθένας ξεχωριστά).
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το Πρωτοδικείο Ξάνθης....
«προσωρινά διατάσει το Δήμο Ξάνθης να απασχολεί προσωρινά και σύμφωνα με τους όρους της εργασιακής τους σχέσης, τους αιτούντες και να αποδεχθεί προσωρινά την εργασία τους με όρους πλήρους απασχόλησης και στην ίδια θέση εργασίας με το ίδιο αντικείμενο απασχόλησης».
Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση θα προκαλέσε κύμα προσφυγών υπάλληλων που εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ήδη, ο Συλλόγος Εργαζομένων ΟΤΑ Καβάλας δήλωσε ότι θα καταθέσει το συντομότερο δυνατόν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την αναστολή της διαθεσιμότητας των 11 συναδέλφων τους.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη δικαστική απόφαση είχε εκδώσει τον περασμένο Φεβρουάριο για το (παρόμοιο με τη διαθεσιμοτητα) καθεστώς της εφεδρείας το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά.
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Απονεμήθηκε Δικαιοσύνη
Να σημειωθεί ότι την αποκάλυψη για τη δικαστική απόφαση έκαναν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Ξάνθης, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:
Η Ελληνική Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της.
Απέδειξε ότι ο τόσο ταλαιπωρημένος λαός μας, που τον τελευταίο καιρό υποφέρει κάτω από τον σκληρό ζυγό «των δοτών» υπαλλήλων της Τρόικας (Σαμαρά- Βενιζέλου- Κουβέλη), μπορεί να βασιστεί σε αυτή.
Την Τετάρτη 5-12-2012 το Πρωτοδικείο Ξάνθης αποφάσισε να δώσει δικαστική εντολή παραμονής των 13 υπαλλήλων του Δήμου Ξάνθης. Σύμφωνα με τον δικτατορικού χαρακτήρα νόμο (Ν.4093/12) που φέρανε προς ψήφιση οι «δοτοί» και υπερψηφίσθηκε από τους «υποτακτικούς» τους, αποφασίσθηκε οι υπάλληλοι «εν μία νυχτί» να πεταχτούν στον δρόμο ως απόβλητα του συστήματος που οι ίδιοι δημιουργήσανε.
Η Δικαστική Εξουσία απένειμε δικαιοσύνη «διορθώνοντας» τα κακώς κείμενα της Νομοθετικής (κατάχρησης) Εξουσίας, αναστέλλοντας έστω και προσωρινά την εφαρμογή του Ν. 4093/2012, που αφορά την «εκκαθάριση» του δημόσιου τομέα.
Στέλνουμε το μήνυμα ότι όσοι και όσες υπερψηφίσατε αυτά τα τερατουργήματα θα είστε υπόλογοι στο μέλλον.
Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι το «έγκλημα χωρίς τιμωρία» ήταν απλά ένα λογοτέχνημα!!!
Πηγή: aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου