ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Πούτιν: "Παραμένουμε φίλοι με τους τούρκους και θα επενδύσουμε στην Τουρκία 35 δις δολάρια!!!" Να τα ακούτε μερικοί...


Στην κοινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού της Τουρκίας και του Ρώσου προέδρου στο παλάτι του Ντολμαμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη αναφέρθηκαν οι οικονομικές συμφωνίες των δύο χωρών χωρίς ιδιαίτερες αναφορές στην πολιτική κατάσταση της Μέσης Ανατολής.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εστίασε την ομιλία του στις 11 συμφωνίες που υπεγράφησαν με τη ρωσική πλευρά και τις εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών που το 2012 φθάνουν τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τόνισε τη σημασία της κατασκευής των εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας από τη Ρωσία στην Τουρκία που η πρώτη μονάδα θα φθάσει στο ύψος των 750 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά τις διαφορετικές απόψεις των δύο μερών για τη κατάσταση της Συρίας, συμφώνησαν στην θέση έναντι στο παλαιστινιακό ζήτημα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε στις σοβαρές οικονομικές συναλλαγές της χώρας του με την Τουρκία, στις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, στην ενεργειακή συνεργασία, στην τουριστική προτίμηση των Ρώσων πολιτών για τα θέρετρα της Τουρκίας, καθώς φέτος ήρθαν 3,5 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες και στις ρωσικές επενδυτικές προτάσεις στην τουρκική επικράτεια.

greeknation.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου