ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Μέχρι και 25% έπεσε ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων

Μουδιασμένη ήταν η κίνηση στα καταστήματα της χώρας κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών, με την αγοραστική κίνηση να κυμαίνεται από 15% έως και 25% πιο κάτω σε σύγκριση με τα περυσινά Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας, η κίνηση ήταν καλύτερα σε μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως το Golden Hall το οποίο αν δεν αύξησε την επισκεψιμότητά του, τουλάχιστον συγκράτησε τα
περυσινά νούμερα, το Mall, το Attica, το Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης κ.ά. Η επιλογή των καταναλωτών προς τους μεγάλους χώρους υπήρξε παραπάνω απόσαφής ενώ οι τοπικές αγορές ναι μεν λειτούργησαν όμως είχαν προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση κάπως πιο θετικά υπήρξαν τα μηνύματα στις αγορές του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης όμως μεγάλη πτώση παρουσίασε η Γλυφάδα και η Κηφισιά οι οποίες λόγω πολλών λουκέτων σε καταστήματα παρουσιάζουν προβλήματα. Οι επιλογές των καταναλώτών στράφηκαν κυρίαρχα σε είδη ρουχισμού, στην υπόδηση και στα δώρα και λιγότερα στα έπιπλα και τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη που παρουσιάζουν ως κατηγορίες και την μεγαλύτερη κάμψη. Πάντως εκπρόσωποι της αγοράς σύμφωνα και με δημοσίευμα της Κυριακής στο Πρώτο Θέμα και το οικονομικό ένθετο "B.S' εκφράζουν ανησυχίες για περίπου 25.000 λουκέτα αμέσως μετά τις γιορτές από επιχειρήσεις που δεν αντέχουν την παραμονή τους άλλο στον ανταγωνισμό.

on-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου