ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Οι Αλβανοί αγόρασαν το «1821» του Τατσόπουλου

Την ώρα που ο εθνικισμός στην Αλβανία χτυπάει κόκκινο και οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα για «Μεγάλη Αλβανία» μέχρι την Πρέβεζα δημιούργησαν διπλωματικό...

επεισόδιο με την Ελλάδα, έρχεται η προβολή της αμφιλεγόμενης σειράς ντοκιμαντέρ «1821» του ΣΚΑΙ να ρίξει νερό στον μύλο της προπαγάνδας της γείτονος που θέλει Αλβανούς τους ήρωες του 1821.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η σειρά προβλήθηκε από καλωδιακή τηλεόραση των Τιράνων, και τα όσα αμφιλεγόμενα έχουν ειπωθεί θα ενισχύσουν τους ισχυρισμούς των Αλβανών εθνικιστών, τους οποίους φαίνεται να υιοθετούν και ως πρότινος μετριοπαθείς φωνές στη γείτονα.

Παράλληλα το μεγαλύτερο αλβανικό φόρουμ στο διαδίκτυο, παρουσίασε υποτιτλισμένα βίντεο από το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, χαρακτηρίζοντας το «ενδιαφέρον» και σημειώνοντας με νόημα: «Έλληνες ιστορικοί αποδέχονται το γεγονός ότι οι πλέον εξέχοντες ηγέτες της Ελλάδας εν έτει 1800 ήσαν Αλβανοί».

Δημοσίευμα του αλβανικού πρακτορείου ειδήσεων ΙΝΑ για τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί στην Ελλάδα κατά την προβολή της σειράς, αναφέρει προκλητικά: «Το ντοκιμαντέρ αυτό το λογοκρίνει η Ελληνική Εκκλησία επειδή υπάρχουν στοιχεία που δεν πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός. Οι Έλληνες δεν έχουν σχέση με την αρχαία Ελλάδα, αλλά οι περισσότεροι είναι Αρβανίτες - Αλβανοί που με τη βία εξελληνίστηκαν».

trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου