ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Τουρκία: Σε εξέλιξη δύο μεγάλες ασκήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο



Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις τόσο στη Συρία όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο αποφάσισαν να κάνουν δύο μεγάλες ασκήσεις. Ο τούρκικος στόλος θα πραγματοποιήσει στην Ανατολική Μεσόγειο την άσκηση «Mavi Balina» και στο Αιγαίο θα γίνει η άσκηση «Nusret», η οποία θα παρακολουθηθεί από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Η άσκηση «Mavi Balina» θα διεξαχθεί από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το Πακιστάν και την Τουρκία που θα συμμετάσχει με οκτώ πλοία επιφανείας, τρία υποβρύχια, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, αεροπλάνα και ελικόπτερα περιπολίας καθώς και αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Οι δύο μεγάλες ασκήσεις έχουν ξεκινήσει σήμερα.
Η άσκηση «Mavi Balina» θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 13 Νοεμβρίου 2012. Κύριος τομέας της άσκησης είναι η κατάρτιση και η εκτέλεση υποβρύχιου πολέμου μεταξύ των φιλικών και συμμαχικών ναυτικών δυνάμεων για να ενισχυθεί η αμοιβαία συνεργασία και η διαλειτουργικότητα.

Στην άσκηση Νουσρέτ 2012, έχουν προσκληθεί το ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ελλάδα, ενώ η Τουρκία θα συμμετάσχει με στοιχεία του πολεμικού ναυτικού, της πολεμικής αεροπορίας και του λιμενικού σώματος. Διεξάγεται από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου 2012 στο Αιγαίο Πέλαγος.

http://greeknation.blogspot.gr/2012/11/blog-post_963.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου