ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ENOXOS ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!! Γ@Μ…. ΚΑΙ ΞΕΣΧΗΣΤΕ ΤΟΝ …


Δεν γλιτώνει ο Παπακωνσταντίνου…

Για την εξαφάνιση του CD με τους 1.991…τον έδωσε ο Στουρνάρας
Νέα δεδομένα σοβαρά δημιουργεί η ενημέρωση του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ότι ουδέποτε πρωτοκολλήθηκαν στο υπουργείο η περίφημη Λίστα Λαγκάρντ (ή μάλλον η Λίστα Φαλτσιάνι) το CD και τα συνοδευτικά έγγραφα, αν και από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας είχαν παραδοθεί στο ελληνικό υπουργείο με κάθε –τυπική και ουσιαστική– νομιμότητα!
Δεδομένα που παραπέμπουν …    

σε μια πολύ δύσκολη μέρα που θα περάσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο τότε υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου (θα καταθέσει αυτήν την εβδομάδα), ο οποίος φαίνεται ότι δεν θα γλιτώσει τον καταλογισμό ευθυνών για τη στάση του.
Αλλά φαίνεται και πως οδηγούν (όπως πρώτο επεσήμανε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ») σε αποστολή του σχετικού φακέλου στη Βουλή απ’ τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, τόσο για τον Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και για τον διάδοχό του, τον Β. Βενιζέλο, τον οποίο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έστησαν στον «τοίχο» με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες, σοβαρές, όσο και αποκαλυπτικές!
Ποιους προστάτευε; 
Το «κλειδί» για το άνοιγμα της πραγματικής Λίστας Φαλτσιάνι δύο χρόνια είναι άφαντο. Πρόκειται για το CD που παρέδωσε την άνοιξη του 2010 η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας (και τώρα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ μέσω του πρέσβη μας στο Παρίσι κ. Χαλαστάνη στον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ξέρει σήμερα πού βρίσκεται. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν το κατέθεσε στο υπουργείο ούτε το παρέδωσε, όταν έφυγε, στην αρμόδια υπηρεσία ούτε στον υπουργό που τον διαδέχθηκε, τον κ. Βενιζέλο. Το CD η κ. Λαγκάρντ δεν το έδωσε χέρι με χέρι. Σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές, το CD παραδόθηκε με συνοδευτικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας, που υπέγραφε η κ. Λαγκάρντ και στο οποίο σημειωνόταν, σύμφωνα με πληροφορίες από εγκυρότατη πηγή, ότι θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή η διαχείριση του κρίσιμου CD. Το CD και το συνοδευτικό έγγραφο έχουν εξαφανιστεί. Δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα ούτε στο πρωτόκολλο ούτε στο απόρρητο αρχείο. Αυτό προκαλεί τεράστιο θέμα και δικαιολογημένα ερωτήματα και εύλογες υποψίες…
Πού είναι το CD και για ποιον λόγο ο κ. Παπακωνσταντίνου το έχει κρατήσει και απλώς έβγαλε στικάκια τα οποία μοίρασε… Χωρίς βέβαια να υπάρχει επίσημη πιστοποίηση για το ότι δεν έχει υποστεί καμία αλλοίωση το CD που παρέδωσε η κ. Λαγκάρντ…
Κρίσιμο επίσης στοιχείο είναι ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έδωσε στον διάδοχό του, τον κ. Βενιζέλο, ούτε το συνοδευτικό έγγραφο. Και αυτό δημιουργεί πρόσθετες ευθύνες, πέραν των πολιτικών και ΠΟΙΝΙΚΕΣ, στους παραλήπτες του CD.
Υπάρχει όμως κι άλλο θέμα για τον κ. Παπακωνσταντίνου. Φέρεται να έχει δηλώσει ότι παρέδωσε στον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και το CD και το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που το συνόδευε. Ο κ. Καπελέρης το διέψευσε με κατηγορηματικό τόνο στον Εισαγγελέα κ. Πεπόνη. Το μόνο που του έδωσε ο Παπακωνσταντίνου (όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει) είναι 10 ονόματα από τα 1.991, για να ερευνήσει το φορολογικό τους προφίλ, άγνωστο για ποιον λόγο. Το ίδιο είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον κ. Πεπόνη και ο Εισαγγελέας κ. Γ. Διώτης, που διαδέχθηκε τον κ. Καπελέρη στο ΣΔΟΕ. Ότι δεν υπάρχει καμία καταγραφή ή αναφορά στο απόρρητο πρωτόκολλο του ΣΔΟΕ. Και το μόνο που έδωσε ο Παπακωνσταντίνου ήταν το στικάκι. Ο κ. Διώτης, στον πρώτο μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του ως ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, ενημέρωσε τον προϊστάμενό του υπουργό κ. Βενιζέλο για το στικάκι με τη Λίστα Λαγκάρντ, το οποίο ούτε αυτός κατέγραψε στο πρωτόκολλο και του το παρέδωσε χέρι με χέρι χωρίς να το καταγράψει στα σχετικά βιβλία του ΣΔΟΕ. Ο κ. Βενιζέλος όμως, όπως ισχυρίζεται ο κ. Διώτης, δεν του είπε να προχωρήσει σε έρευνα και έλεγχο των ελλήνων φορολογουμένων που αναφέρονται στη λίστα με τις καταθέσεις στην Ελβετία, στην εκεί τράπεζα HSBC. Θυμίζουμε ότι ο κ. Διώτης έχει δηλώσει στον ανακριτή, αλλά και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ότι δεν κράτησε (κακώς βέβαια) αντίγραφο από το περιθρύλητο στικάκι με τις κρυφές, ως τώρα, καταθέσεις των 1.991 Ελλήνων στην HSBC της Ελβετίας. Ήδη πολλά θρυλούνται και ενισχύονται οι πληροφορίες που αποκαλύψαμε την περασμένη Κυριακή, ότι στη λίστα βρίσκεται και οικογένεια κορυφαίου σήμερα πολιτικού. Και δεν είναι ο μόνος πολιτικός… Ή συγγενής πολιτικού…
Επίσης στη λίστα υπάρχουν και δύο πρόσωπα που παραπέμπουν στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και στη μεγάλη απάτη της Proton Bank (Λαυρεντιάδης).
Πλήρη γνώση της λίστας με τους 1.991 που έβγαλαν στην Ελβετία τα λεφτά τους έχουν ήδη οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς, Πεπόνης και Μουζακίτης, οι οποίοι ενημερώνονται καθημερινά από τον διευθυντή Ελέγχων του ΣΔΟΕ κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιτροπής που ξεσκαλίζει τη λίστα.
Εκείνο πάντως που πηγές που έχουν πρόσβαση στη λίστα μάς επισημαίνουν είναι ότι «λίγα άτομα έβγαλαν πάρα πολλά λεφτά έξω»!
Πήραν προθεσμία
Στο μεταξύ οι πρώην ειδικοί γραμματείς του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης, που είχαν κληθεί από τους δύο Οικονομικούς Εισαγγελείς ως ύποπτοι να καταθέσουν, ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και πρόκειται να καταθέσουν αυτή την εβδομάδα.
Θα κληθεί και ο Μπάνος;
Στην υπόθεση της διαχείρισης του CD είχε ανάμειξη και ο νομικός σύμβουλος του Παπακωνσταντίνου κ. Αναστάσιος Μπάνος, ο οποίος παραμένει και σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών. Και σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, ευθύνονται και οι δύο για τη μη αξιοποίηση του θησαυρού για το Δημόσιο Ταμείο που περικλείει η Λίστα Φαλτσιάνι (Λαγκάρντ). Και επειδή γνωρίζουν πολλά, που ίσως έχουν… εξαφανιστεί, υπάρχει η πληροφορία ότι ο κ. Πεπόνης θα καλέσει για… διευκρινίσεις τον κ. Μπάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου