ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Μετακινήσεις στρατιωτών των ΗΠΑ στην Τουρκία


Αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό προερχόμενο από βάσεις στην Ευρώπη έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Τουρκία εν μέσω της έντασης με τη Συρία. Αυτό αποκάλυψε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων Στρατού στην Ευρώπη αντιστράτηγος  Mark Hertling μιλώντας στο usnews.com.
Αν και φειδωλός στις δηλώσεις του ο Αμερικανός αντιστράτηγος έδωσε κάποια στοιχεία που για τη μετακίνηση αυτή λέγοντας πως κάποιοι από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς «μοιράζονται πληροφορίες με τον τουρκικό Στρατό».
«Έχουμε αποστείλει στην Τουρκία πρόσφατα νένα σχετικά χαμηλό στρατιωτών από τη διοίκηση δυνάμεων Ευρώπης. Κάποιοι από το προσωπικό αυτό μετέχουν στη διαδικασία άντλησης και αξιοποίησης πληροφοριών», είπε ο Hertling.
Ταυτόχρονα ο Αμερικανός στρατιωτικός εξέφρασε την ανησυχία του  για την για την ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα με τη Συρία:
«Είναι Οκτώβριος. Αυτό που ανησυχεί την Τουρκία είναι ότι πλησιάζει ο Χειμώνας κάτι που κάνει δύσκολο την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων των προσφύγων», σημείωσε ο  Hertling για να συμπληρώσει με νόημα: «Εάν η Τουρκία ζητήσει βοήθεια, Αμερικανοί στρατιώτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις εκκένωσης, αλλά τέτοιο αίτημα δεν έχει γίνει μέχρι τώρα».
Ο Αμερικανός αντιστράτηγος πάντως δεν διευκρίνισε τις ακριβώς εννοούσε με την φράση «επιχειρήσεις εκκένωσης».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου