ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Βούλγαροι κλέφτες μετάλλων αποψιλώνουν τα οχυρά


Μία απίστευτη ιστορία που αποδεικνύει την ανικανότητα του δημοσίου να διαφυλάξει την ιστορία αυτού του τόπου και να δημιουργήσει ταυτοχρόνως μία βιώσιμη ιστορική τουριστική επένδυση στην Μακεδονία φέρνει στην επιφάνεια η ιστοσελίδα infoserres.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα τα περίφημα οχυρά της γραμμής Μεταξά έχουν εγκαταλειφτεί στην τύχη τους και Βούλγαροι κλέφτες μετάλλων τα αποψιλώνουν για να πουλήσουν το υλικό για σκραπ στην πατρίδα τους. Σημειώνεται ότι τα ιστορικά αυτά οχυρά βρίσκονται στην κατοχή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μαζί με άλλα κτίσματα που ανήκουν σε άλλα υπουργεία τα οχυρά δεν έχουν.....
αξιοποιηθεί λόγω της οικονομικής κατάστασης.
Το αποτέλεσμα είναι τα οχυρά να έχουν υποστεί καταστροφική λαφυραγωγία, απαιτώντας πλέον τεράστια ποσά για την αποκατάσταση του.  Αν και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στη φάση ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την αξιοποίηση τους, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς ή ακόμη και με ιδιώτες μέσω συμπράξεων, για οικοτουριστικούς σκοπούς μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει και τα οχυρά σταδιακά αποψιλώνονται και εγκαταλείπονται.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου