ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ηράκλειο: Επεισόδια και 4 προσαγωγές στην παρέλαση



Με ένταση, επεισόδια και προσαγωγές σημαδεύτηκε στο Ηράκλειο η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, ενώ μετά την λήξη της ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης, φυγαδεύτηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις χωρίς να γίνουν δηλώσεις. Από νωρίς το πρωί, το Ηράκλειο θύμιζε αστυνομοκρατούμενη πόλη, καθώς ο χώρος των επισήμων είχε αποκλειστεί με κιγκλιδώματα που εμπόδιζαν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο σημείο. Εκατοντάδες αστυνομικοί διμοιρίες των ΜΑΤ και προσωπικό της Ασφάλειας με πολιτική περιβολή είχαν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης, ενώ οι ομάδες πολιτών που διαδήλωναν ήταν υπό ασφυκτικό κλοιό.
Η ένταση ξεκίνησε με την προσέλευση των επισήμων, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν άγρια από το πλήθος, ενώ η κατάσταση πήγε να ξεφύγει, όταν κατά την διάρκεια της παρέλασης ομάδα νεαρών διαδηλωτών, επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό, όμως οι διαδηλωτές απωθήθηκαν βίαια από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συνολικά προσαγωγές νεαρών οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου.
Λόγω των περυσινών επεισοδίων, που είχαν οδηγήσει σε ματαίωση της παρέλασης, ο φετινός εορτασμός έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, παρόλα αυτά εκατοντάδες Ηρακλειώτες βγήκαν στους δρόμους για να τιμήσουν την επέτειο. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα απρόοπτα αν και για πρώτη φορά η αστυνομία φυγάδευσε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης ( τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης) ώστε να μην οξυνθούν περαιτέρω τα πνεύματα.




Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου