ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΥΠΕΡ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΑ’ ΑΘΗΝΩΝ!


             stournaras2
Την ώρα που ο λαός στενάζει κάτω από φρικτά μέτρα και από ακόμη χειρότερα που έρχονται...
Με παρανομίες και παράβαση καθήκοντος, έκριναν κατάλληλο το κτήριο της ΚΑ' ΔΟΥ Αθηνών, ενώ είναι καραμπινάτα ακατάλληλο! Ενώ κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή, το πολιτικό σύστημα χρησιμοποιεί τις ίδιες λαμογιές για να εξυπηρετήσει τα πολιτικά συνεταιράκια του.......

Αποκλειστικό ρεπορτάζ
του Μάκη Βραχιολίδη
doika-ktirio
Σε προηγούμενο αποκλειστικό ρεπορτάζ είχαμε καταγγείλει την προκλητική εύνοια του υπουργείου Οικονομικών προς τον πρώην βουλευτή και υπουργό της ΝΔ κ. Καλτεζιώτη, ιδιοκτήτη του κτιρίου όπου στεγάζεται η ΔΟΥ ΚΑ' Αθηνών, ώστε αυτή να παραμείνει στην φυσική της έδρα και να μην συγχωνευθεί κτηριακά με την ΔΟΥ Ψυχικού, παρά την αρχική απόφαση για σφράγισμά της! Κάποιο... αόρατο χέρι όμως, τελευταία στιγμή διέγραψε την πρώτη απόφαση και αποφάσισε την διατήρηση της ΔΟΥ ΚΑ' στην οδό Πανόρμου, μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2012. Όπως όμως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ μας, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν συμβεί σημεία και τέρατα! Πρόκειται για σκανδαλώδη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών και της Ειδικής Επιτροπής Σχεδίου Ενοποίησης των ΔΟΥ, υπέρ του Καλτεζιώτη! Σκάνδαλο για το οποίο κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για όσες παράνομες πράξεις διέπραξαν, οι οποίες συνιστούν παράβαση καθήκοντος! Τις παρανομίες αυτές ενέκρινε με την τελική υπογραφή του ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας, εξυπηρετώντας τον φίλο του Νίκο Καλτεζιώτη, ο οποίος όλως τυχαίως είναι και προσωπικός φίλος του υπουργού υγείας κ. Λυκουρέντζου (κάτω φωτό).
kalteziotis-likourentzos
Ιδού η σκανδαλώδης περίπτωση: Η Επιτροπή Ενοποιήσεων των ΔΟΥ, έκρινε ως κατάλληλο για τη στέγαση της ενοποιημένης ΔΟΥ Ψυχικού - ΚΑ΄ το κτήριο της ΔΟΥ ΚΑ΄, ιδιοκτησίας του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Καλτεζιώτη, παρότι αυτό δεν πληροί τις ειδικές προδιαγραφές για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ (Άτομα με Ειδικές Ανάγκες), σε υφιστάμενα κτήρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, όπως αυτές ορίζονται από τον Νόμο!
Συγκεκριμένα, στο από 30/9/2012 δεύτερο πόρισμά της (σελ. 26), η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι το κτήριο που στεγάζει τη ΔΟΥ ΚΑ΄ είναι κατάλληλο για τη στέγαση της ενοποιημένης ΔΟΥ Ψυχικού & ΚΑ΄ (κάτω φωτό).
porisma-last2
Πώς όμως η Επιτροπή, στην οποία μετέχει η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών κα Αγγελική Φετοκάκη, και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κατασκευής Έργων και Συντήρησης Κτιρίων του Υπουργείου Οικονομικών κα Μαρία Ανδρεοπούλου, έφτασαν σε αυτή την απόφαση; Όλως τυχαίως έκαναν τα στραβά μάτια και έκριναν κατάλληλο για τη στέγαση της ενοποιημένης ΔΟΥ το κτήριο του βουλευτή;
makeleio11
Η Επιτροπή αγνόησε την Υπουργική Απόφαση 52487/16-11-2001, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 18/Β/15-02-2002  (πάνω φωτό) και ορίζει σαφώς ότι «τα κτήρια διαμορφώνονται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η οριζόντια και κατακόρυφη προσπέλαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες;» Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών, της οποίας σήμερα προΐσταται η κα Φετοκάκη, για ποιον λόγο επέτρεψε μετά το 2002 να στεγάζεται η ΔΟΥ ΚΑ΄ σε κτήριο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ΑΜΕΑ, όπως αυτές καθορίστηκαν με την από 16-11-2001 υπουργική απόφαση; Μήπως γιατί από τότε εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του πρώην βουλευτή κ. Καλτεζιώτη;
Να σημειωθεί ότι η κα Φετοκάκη, είναι το ίδιο άτομο που σε συνεχή αλληλογραφία της με τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδη, θεωρούσε ακατάλληλο το ολοκαίνουργο και ιδιόκτητο κτήριο της ΔΟΥ Χολαργού, επιδιώκοντας προφανώς την μετακόμιση της ΔΟΥ Χολαργού στο οίκημα όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής και του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο κ. Παπαναγιώτου, άλλος ένας πρώην βουλευτής! Όλως τυχαίως πάλι!
Τόσο ο κ. Καλτεζιώτης όσο και ο κ. Παπαναγιώτου εισπράττουνμηνιαίως συνολικά ποσά που αγγίζουν τις 50.000 ευρώ! Και για λογαριασμό των συμφερόντων των δύο πρώην βουλευτών, εμφανίζεται να έχει ενεργήσει η κα Φετοκάκη, Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών.
Ας δούμε όμως συγκεκριμένα, για ποιους λόγους το κτήριο της ΔΟΥ ΚΑ΄ δεν πληροί τις ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ (Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) σε υφιστάμενα κτήρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, όπως αυτές ορίζονται από την Υπουργική Απόφαση 52487/16-11-2001, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 18/Β/15-02-2002.
Υπουργική Απόφαση, Άρθρο 1ο: «Για την εξασφάλιση της κατακόρυφης προσπέλασης, θα καλύπτονται οι υφιστάμενες υψομετρικές διαφορές με ράμπες ανύψωσης μέγιστης κλίσης 5% ή κατ' εξαίρεση 6% για μέγιστο μήκος 8 μέτρων».
Τι παρανομία έχει διαπραχθεί στο κτήριο της ΚΑ' ΔΟΥ Αθηνών; Η μοναδική προσπέλαση για το κτήριο είναι μια απότομη ράμπα μήκους 10,90 μέτρων και κλίσης 12%!!! Δηλαδή στο κτήριο έχει συντελεσθεί καραμπινάτη παρανομία που υπερβαίνει στο διπλάσιο τα όρια που έχει θεσπίσει ο νομοθέτης! Και στην παρανομία αυτή έκλεισαν τα μάτια τους τόσο η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών κα Αγγελική Φετοκάκη, όσο και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κατασκευής Έργων και Συντήρησης Κτιρίων του Υπουργείου Οικονομικών κα Μαρία Ανδρεοπούλου!
Πάμε παρακάτω: Υπουργική Απόφαση, Άρθρο 4ο : «Τουλάχιστον ένας χώρος προσπελάσιμος από ΑΜΕΑ, με ικανό χώρο ελιγμών των αμαξιδίων μπροστά από τη θύρα του WC, διαστάσεων 1,50μ.Χ1,70μ. όταν η θύρα είναι ανοιγόμενη και
1,50μ x 1,50μ όταν η θύρα είναι συρόμενη».
Τι παρανομία έχει διαπραχθεί στο κτήριο της ΚΑ' ΔΟΥ Αθηνών; Κρατηθείτε: Στο κτήριο της ΔΟΥ ΚΑ' όχι μόνο δεν υπάρχει WC για ΑΜΕΑ, αλλά δεν υπάρχουν ούτε κανονικά WC για το κοινό! Όταν ρωτήσαμε τους υπαλλήλους της εν λόγω εφορίας πού βρίσκονται οι τουαλέτες, μας απάντησαν ότι το κτήριο δεν διαθέτει τουαλέτες και ότι θα πρέπει να πάμε στις τουαλέτες του McDonalds που στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου!!!
Μπήκαμε στο κτήριο της ΔΟΥ ΚΑ' Αθηνών (για να μην ξεχνιόμαστε, το κτήριο του κ. Καλτεζιώτη, πρώην βουλευτή, υπουργού και φίλου του κ. Στουρνάρα), για να κάνουμε επιτόπιο ρεπορτάζ και ο φωτογραφικός μας φακός κατέγραψε όλες τις παρανομίες! Δείτε τες:
makeleio13makeleio14
1. Ράμπα για ...αθλητές! Είναι αδύνατον να μπορέσει να ανέβει ΑΜΕ από αυτή την ράμπα με κλίση 2%. Μόνον εάν υποβοηθείται από συνοδό, ή εάν το άτομο με ειδικές ανάγκες έχει μπράτσα ...Σβαρτσενέγκερ!
makeleio15makeleio16makeleio17
2. Στον 2ο,3ο, και 4ο όροφο του κτηρίου που στεγάζει την ΚΑ' ΔΟΥ Αθηνών έχουν τρυπήσει τη μεσοτοιχία προκειμένου να ενώσουν τους ορόφους αυτούς με τους αντίστοιχους ορόφους του διπλανού κτηρίου, διότι προφανώς δεν επαρκούσαν τα τετραγωνικά. Μόνο που οι όροφοι αυτοί έχουν μεταξύ τους μεγάλη υψομετρική διαφορά (78 εκ. στον 2ο , 89 εκ. στο 3ο και 1 μέτρο στον 4ο), την οποία έχουν αντιμετωπίσει σε όλους τους ορόφους με τέσσερα σκαλοπάτια ύψους 18 εκ. το καθένα συν ένα επιπλέον σκαλοπάτι με διαφορετικό ύψος σε κάθε όροφο. Τουτέστιν, 6 εκ. στον 2ο, 17 εκ. στον 3ο και 28 εκ. στον 4ο !!! Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν ένα άτομο με αναπηρικό αμαξίδιο καταφέρει να εισέλθει στο κτήριο από την τεράστια και απότομη, κλίσης 12% ράμπα εισόδου, στον 2ο, 3ο και 4ο όροφο θα είναι αδύνατο να περάσει από το ΚΤΗΡΙΟ Α' στο ΚΤΗΡΙΟ Β' ! Μόνο εάν συντελεστεί θαύμα του τύπου «άρον το αμαξίδιό σου και περιπάτει»!!! Οι παραπάνω φωτό επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές!.
makeleio10
Σημειώνεται ότι για την σκανδαλώδη περίπτωση του κτιρίου της ΚΑ' Αθηνών έχει ήδη κάνει παρέμβαση με επίσημο έγγραφο και ο πολιτικός μηχανικός κ. Μάρκελος Λιναίος(πάνω φωτό).
Μετά όλα τα παραπάνω από τα οποία προκύπτει σαφώς ότι οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών παρανόμησαν και παρέβησαν το καθήκον τους, ευνοώντας σκανδαλωδώς τον κ. Καλτεζιώτη καλείται ο κ. Στουρνάρας να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:
1) Πώς επέτρεψε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών να στεγαστεί η ΔΟΥ ΚΑ΄ σε κτήριο που δεν πληροί τις νόμιμες προδιαγραφές για ΑΜΕΑ και δεν έχει τουαλέτες ούτε για ΑΜΕΑ αλλά και ούτε για το κοινό;
2) Έλεγξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών εάν το τρύπημα της μεσοτοιχίας και η συνένωση του 2ου, 3ου και 4ου ορόφου του κτηρίου της ΔΟΥ ΚΑ΄με τους αντίστοιχους ορόφους του διπλανού κτηρίου είναι νόμιμη, βάσει της πολεοδομικής νομοθεσίας και του ΓΟΚ;
3) Πώς είναι δυνατόν, στο από 30/9/2012 δεύτερο πόρισμά της (σελ. 26), η Επιτροπή (στην οποία μετέχουν οι επικεφαλής της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών) να αποφαίνεται ότι το κτήριο που στεγάζει τη ΔΟΥ ΚΑ΄ είναι κατάλληλο για τη στέγαση της ενοποιημένης ΔΟΥ Ψυχικού & ΚΑ΄;
Εμείς θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο η Επιτροπή και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών να μην γνωρίζουν τις ελλείψεις και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο της ΔΟΥ ΚΑ. Με τις παράνομες όμως ενέργειές τους γίνεται φανερό ότι έκαναν τα στραβά μάτια για να ευνοήσουν σκανδαλωδώς τον πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Καλτεζιώτη, κρίνοντας κατάλληλο το κτήριό του, ώστε να συνεχίσει να το μισθώνει στο Δημόσιο και να εισπράττει μηνιαίως 25.000 €!
makeleio12
**Ακόμη και το πόρισμα της Επιτροπής αναφέρει ρητά ότι πρέπει να ελέγξει για την επάρκεια και καταλληλότητα των κτιρίων (πάνω φωτό). Μιλάμε για χοντρή παρανομία! Δεν έκανε τίποτε απ'όσα όφειλε να κάνει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου