ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ήττα των ισλαμιστών ανταρτών στην Χομς

Μεγάλη επιτυχία κατέγραψαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στην Συρία καθώς κατάφεραν να διασπάσουν την αντίσταση των ισλαμιστών ανταρτών στο προπύργιό τους στην πόλη Χόμς και προελαύνουν στην συνοικία Χαλντιγέ προπύργιο των ανταρτών, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας και παραδέχθηκαν οι αντικαθεστωτικοί.


«Οι δοξασμένες ένοπλες δυνάμεις μας κατέστησαν ασφαλή μεγάλα τμήματα της Χαλντιγέ και καταδίωξαν τους τρομοκράτες που ήταν ακόμη εκεί», όπως υποστήριξε η συριακή κρατική τηλεόραση.

«Κατέστρεψαν κρησφύγετα στα οποία είχαν αποθηκευτεί βόμβες και πυρομαχικά κοντά στο σχολείο Ζανούμπια, στην οδό Άμαρ μπεν Γιάσερ. Σκότωσαν όλους τους τρομοκράτες που βρήκαν», μετέδωσε ακόμη το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. O Στρατός χρησιμοποιεί πεζικό και ειδικές δυνάμεις που καθαρίσουν από τις αντιαρματικές φωλιές τα κτίρια και αν συνεχεία μαπίνουν τα ΤΟΜΑ με την υποστήριξη αρμάτων μάχης Τ-72.


Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στρατιώτες και πιστοί στο καθεστώς μαχητές έχουν προελάσει αλλά δεν έχουν καταλάβει το κέντρο της συνοικίας, η οποία έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

Ένας αντικαθεστωτικός, που χρησιμοποιεί το όνομα Αμπού Μπιλάλ, επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός μπήκε σε ένα τμήμα της συνοικίας, όπου «ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός» (ΕΣΣ, αντάρτες) «συνεχίζει να μάχεται με τα λίγα πυρομαχικά που έχει στην διάθεσή του αλλά δεν αντέχουμε άλλο».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου