ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ντοκιμαντέρ Ρώσων «Τουρκία: Η κατάρα του κόσμου»


6dd286b42c50c6bd9de1bdeec418d895_L

Ρωσικό ντοκιμαντέρ το οποίο είχε τίτλο “Τουρκία – Η Κατάρα του Κόσμου” και το οποίο ξεκίνησε να προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία στις ρωσικές κινηματογραφικές αίθουσες, μετά από διαμαρτυρία της Τουρκίας τελικά κρίθηκε από ρωσικό δικαστήριο ότι προσβάλει το Ισλάμ και τους Τούρκους και απαγορεύθηκε η προβολή του.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με το Defencenet.gr θα τεθεί σε ισχύ σε ένα μήνα μετά την επικύρωση της απόφασης από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας.
Ο εισαγγελέας Ντενίς Αβντέγιεφ ζήτησε την απαγόρευση του ντοκιμαντέρ και ζήτησε να μπει στον κατάλογο των ταινιών που δεν προάγουν την συνεργασία μεταξύ των χωρών παρά το γεγονός, όπως αναφέρεται στην απόφαση ότι “Αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα και τα στοιχεία που παραθέτει είναι αληθή”.
Στο ντοκιμαντέρ αναφέρεται ότι «η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέστρεψε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και προκάλεσε καταστροφές στη Ρωσία και σε όλους τους λαούς του κόσμου» ..
Στην ταινία αναφέρεται : «Κάθε χρόνο περίπου 3 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες πηγαίνουν για διακοπές στην Τουρκία και δαπανούν τεράστια χρηματικά ποσά. Στη συνέχεια τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποιούν οι Τούρκοι, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στις πόλεις της χώρας μας!».
Κάνε για να προλάβεις το μακελειό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου