ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

"Δραπετεύουν" οι Αμερικανοί από Σουδάν, Τυνησία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τα μέλη των οικογενειών των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στις πρεσβείες της Τύνιδας και του Χαρτούμ και από το προσωπικό μη έκτακτης ανάγκης να εγκαταλείψουν τη Τυνησία και το Σουδάν εξαιτίας των εντεινόμενων ανησυχιών για την ασφάλειά τους, μετά το κύμα των αντι-αμερικανικών διαδηλώσεων.

Μάλιστα η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βικτόρια Νιούλαντ, ανέφερε επίσης ότι για τις δύο χώρες εκδόθηκαν αντίστοιχες ταξιδιωτικές οδηγίες.

Εν τω μεταξύ τα χθεσινά βίαια επεισόδια που προκάλεσαν διαδηλωτές στο Σίδνεϊ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αντιισλαμική ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» έδειξαν «το απαράδεκτο πρόσωπο του πολυπολιτισμού», σχολίασε ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Μπάρι Οφάρελ προσθέτονας: «Οι εικόνες μου προκάλεσαν φρίκη».



Ο ίδιος σημείωσε ότι στην Αυστραλία οι πολίτες έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διαμαρτύρονται αλλά η ελευθερία έκφρασης συμβαδίζει με την υποχρέωση να γίνεται σεβαστή η νομιμότητα..

Οι διαδηλωτές, αναμέσά τους και παιδιά, πέταξαν μπουκάλια και παπούτσια κατά του κτηρίου της αμερικανικής πρεσβείας φωνάζοντας «Κάτω οι ΗΠΑ» και κρατώντας πανώ τα οποία καλούσαν σε «αποκεφαλισμό όλων όσων προσβάλλουν τον προφήτη Μωάμεθ».

Έξι αστυνομικοί και 17 διαδηλωτές τραυματίστηκαν ενώ συνελήφθησαν έξι άτομα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά είχαμε τη δήλωση του Αιγύπτιου πρωθυπουργού περί πληρωμής αυτών που δημιούργησαν τις θρησκευτικές ταραχές. Πληρωμή από ποιούς και γιατί;

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χεσάμ Καντίλ δήλωσε ότι μέρος των διαδηλωτών κατά της προσβολής του Ισλάμ στην αμερικανική ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» εισέπραξαν γι’ αυτό χρήματα. Ποιος ακριβώς είναι ο χορηγός της ενέργειας δεν διευκρινίστηκε από τον Καντίλ.

Όπως υπογράμμισε η δήλωσή του αυτή δεν αφορά όλους τους εξοργισμένους, αλλά μόνο ορισμένους από αυτούς. Η προσβολή του Ισλάμ στις χώρες της Δύσης χαρακτηρίστηκε από τον πολιτικό ως απαράδεκτο φαινόμενο.

Αν δούμε τον πλανήτη σαν σύνολο και όχι μεμονωμένα σαν περιοχές, θα παρατηρήσουμε ότι στην κυριολεξία "φλέγεται", και οι μόνοι που διάγουν βίο χωρίς προβλήματα ίσως να είναι οι Βουσμάνοι στην έρημο Καλαχάρι. Οπουδήποτε αλλού συμβαίνουν απίστευτα πράγματα και αν παρατηρηθούν "από ψηλά" μοιάζει σαν να υπάρχει ένας ανεπαίσθητος "χαοτικός" συντονισμός.

Το θέμα είναι, αν αυτό ισχύει από ποιους και γιατί;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου