ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυμα του Χρήστου Αηδονή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ@@νί χτενίζεται!!!!!


Η τοπική κοινωνία της Δράμας είναι ανάστατη από το θέμα που προέκυψε με τους λαθροορκ στο Παρανέστι.Μόνο ο γνωστός ηλίθιος (Χ.ΑΗΔΟΝΗΣ) ζει στον κόσμο του,πιστός στο δρόμο της βλακείας που χάραξε ο ΓΑΠ......

1η Οκτωβρίου «Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας» 

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ και τ.Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Αηδόνης με αφορμή την 1η Οκτωβρίου «Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας» απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα: 



Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι το λιγότερο που οφείλουμε, εμείς που ανήκουμε στις νεότερες γενεές, σε όλους τους ηλικιωμένους, σε ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης. Με δεδομένο την ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση για διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης των συμπολιτών μας στην κρίσιμη περίοδο των γηρατειών τους. Πρέπει να ομολογήσουμε, πως ως πολιτεία πρέπει άμεσα να προετοιμαστούμε άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις στην επερχόμενη δημογραφική γήρανση καθώς εκτιμάται πως το 2030, το ποσοστό των ηλικιωμένων θα ανέλθει στο 24% του πληθυσμού μας. 

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αποτελούν σημαντικό και πολύτιμο τμήμα του κοινωνικού, πολιτισμικού και οικονομικού μας γίγνεσθαι. Με ιδιαίτερη χαρά εκπαιδευόμαστε εμείς οι νεότεροι από τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. 

Το ενδιαφέρον της πολιτείας για τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας δεν είναι αποσπασματικό και δεν πρέπει να παραμείνει. 

Πάγια μέριμνα της εκάστοτε Κυβέρνησης μέσω των κοινωνικών της πολιτικών, είναι, η διασφάλιση ικανοποιητικού επιπέδου διαβίωσης, προσφέροντας δωρεάν αναβαθμισμένες παροχές και υπηρεσίες υγείας, ώστε να παρέχουν ικανοποιητικό επίπεδο ποιότητας ζωής χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και διακρίσεις. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου