ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

TI EINAI O ΦΠΑ; ΠΟΥ ΠΑΕΙ; ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ;

Ακούμε καθημερινά ότι όποιος δεν πληρώνει το ΦΠΑ, το οποίο πληρώνει ο καταναλωτής, ζημιώνει το Κράτος.

Όλοι νομίζουμε ότι ο ΦΠΑ πάει στα κρατικά έσοδα, άρα όποιος δεν το αποδίδει, κλέβει το κράτος και κατά συνέπεια τους πολίτες που είναι συνεπείς.
Ετσι νομίζουμε, είναι όμως έτσι;
ΑΜ ΔΕ. Ότι εισπράττει το Κράτος απο το ΦΠΑ πηγαίνει ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ στη Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία με αυτά ευρώ πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα της κοινότητας.

Τα Κράτη λοιπόν λειτουργούν σαν εισπράκτορες της Ε.Ε. και μόνο. Με αυτά πληρώνονται πλουσιοπάροχα οι υπάλληλοι και οι προύχοντες. Σημειωτέων ότι ΚΑΝΕΝΑΣ μισθός ή επίδομα υπαλλήλου ΔΕΝ περικόπηκε αλλά αντίθετα παίρνουν κανονικά τις ετήσιες αυξήσεις, ενω οι διάφοροι ... επίτροποι απολαμβάνουν ΒΑΣΙΛΙΚΗ ζωή και τις υπόλοιπες οικονομικές παροχές που ούτε Πρωθυπουργοί δεν τις έχουν. Δείτε παρακάτω; Κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) (« οδηγία ΦΠΑ »)....


Το κοινό σύστημα ΦΠΑ εφαρμόζεται στην παραγωγή και στη διανομή αγαθών και υπηρεσιών που αγοράζονται και πωλούνται προς κατανάλωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Για να εξασφαλιστεί η ουδετερότητα του φόρου ανεξαρτήτως του αριθμού των πραγματοποιουμένων πράξεων, οι υποκείμενοι στον φόρο μπορούν να εκπέσουν από τον χρεωστικό τους ΦΠΑ το ποσό του φόρου που έχουν καταβάλει σε άλλους υποκειμένους. Ο ΦΠΑ βαρύνει τον τελικό καταναλωτή ως ποσοστό επί της τελικής τιμής του αγαθού ή της υπηρεσίας.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου