ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Κοντά στα 14 δισ. ευρώ ανεβαίνει ο λογαριασμός των μέτρων



Αυξάνεται ο... λογαριασμός με τις περικοπές δαπανών να προσδιορίζονται πλέον κοντά στα 14 δισ. ευρώ από 11,5 δισ. ευρώ.
Αυξάνεται ο... λογαριασμός με τις περικοπές δαπανών να προσδιορίζονται πλέον κοντά στα 14 δισ. ευρώ από 11,5 δισ. ευρώ. Μετά την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το σχέδιο μείωσης των δαπανών και έλαβε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στην εξειδίκευσή του μέχρι το τέλος του μήνα, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός στο ταξίδι του στη Γερμανία θα έχει στη βαλίτσα του μέτρα κατά 2 δισ. ευρώ περισσότερα από ότι αρχικά υπολογιζόταν.

Ο λόγος είναι τεχνικός αφού για να προκύψει καθαρή εξοικονόμηση 11,5 δισ. ευρώ, το πακέτο θα πρέπει να περιέχει επιπλέον μέτρα της τάξης των 2 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις θα φέρουν σημαντικές απώλειες φορολογικών εσόδων αλλά και εισφορών για τον προϋπολογισμό, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν.
Ο κ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ανέφερε πως «το πακέτο κανονικά θα είναι έτοιμο λίγο πριν έρθει η τρόικα, δηλαδή αρχές Σεπτεμβρίου» και ότι «κάθε μέρα το επεξεργαζόμαστε και κοστολογούμε τα μέτρα».
Πρόσθεσε ότι είναι σαφές πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Προηγήθηκαν από νωρίς το πρωί πολύωρες συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του οικονομικού επιτελείου, με τη συμμετοχή και του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση.
 
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου