ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Κάτοικοι και επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος ...Ανακοίνωση για την επιχείρηση κατά της κατάληψης στην Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

Πολλές ανακοινώσεις δήθεν κατοίκων είδαν το φως της δημοσιότητας για την Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Οι πραγματικοί κάτοικοι είμαστε κατά της κατάληψης και συμφωνούμε με τις ενέργειες της Πολιτείας. Αλλωστε εμείς οι ίδιοι είχαμε πιέσει τον Δήμο να προχωρήσει στις ενέργειες αυτές, ενώ είχαμε κατά καιρούς καταθέσει πλήθος προτάσεων συνοδεία χιλιάδων υπογραφών. Οι έως τώρα ανακοινώσεις εκπροσωπούν ΜΟΝΟ τους καταληψίες και κανέναν άλλον από εμάς.



Κάτοικοι και επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος ...



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαιρετίζουμε το τέλος της κατάληψης της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

Οι κάτοικοι του 6ου δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου της Αθήνας χαιρετίζουμε τις ενέργειες της Πολιτείας να σπάσει επιτέλους την πολυετή κατάληψη της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης και να την αξιοποιήσει προς όφελος όλων των δημοτών.


Επί σειρά ετών περιθωριακά στοιχεία με την στήριξη διαφόρων δήθεν αριστερών, δήθεν προοδευτικών και δήθεν γενικώς κομμάτων και οργανώσεων είχαν καταλάβει το κτίριο και αρνούνταν να το παραδώσουν στον Δήμο. Συγχρόνως παρουσιάζονταν ως δήθεν εκπρόσωποι των κατοίκων, οι οποίοι δήθεν επίσης ήθελαν έναν «ελεύθερο» χώρο. Ο συγεκριμένος χώρος δεν ήταν καθόλου «ελεύθερος» όπως διατείνονταν. Φασιστοειδή αναρχικά στοιχεία επέτρεπαν την είσοδο σε όποιον ήταν αρεστός και ταιριαστός στις ιδεοληψίες τους και τα ψυχοπαθητικά τους σύνδρομα, ενώ κατά διαστήματα προέβαιναν σε απίστευτους τραμπουκισμούς προς κατοίκους ή αιρετούς, που δεν συμφωνούσαν με την κατάληψη.


Το θράσος τους ήταν τέτοιο, που έφτασαν σε σημείο να προπαγανδίζουν πως στον εν λόγω χώρο είχαν γίνει εκατοντάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πως ήταν χώρος κοινωνικής αλληλεγγύης και άλλα ευτράπελα. Και λέμε ευτράπελα, γιατί ήταν γνωστό τοις πάσι στις γειτονιές μας πως ένα μάτσο αλήτες βάφτιζαν τις συνελεύσεις περιθωριακών στοιχείων και τις προβολές που έκαναν για την πάρτη τους πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σε καμία βέβαια ανακοίνωση δεν αναφέρεται πως αυτός ο «ελεύθερος» χώρος των «κοινωνικά αλληλέγγυων» λειτουργούσε εις βάρος των δημοτών, καθώς οι «αλληλέγγυοι» της προόδου και των «λαϊκών αγώνων» δεν ήταν τίποτα παραπάνω από κλασικοί τζαμπατζήδες. Ετρωγαν, έπιναν, γλένταγαν, μέχρι και καντίνα είχαν μέσα που πουλούσε καφέδες, και έστελναν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και του νερού στον Δήμο, σε εμάς δηλαδή, να πληρώσει.


Είναι ντροπή κόμματα του κοινοβουλίου να υποστηρίζουν αυτά τα αίσχη προβαίνοντας σε βαρύγδουπες δηλώσεις περί «επιτυχούς λειτουργίας ενός αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου από συλλογικότητες», όταν γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτές οι συλλογικότητες είναι ένα μάτσο περιθωριακοί και προβληματικοί τύποι, ενώ η «λειτουργία και η αυτοδιαχείριση» βασίζεται στην θεωρία του «κάνω τον τζάμπα μάγκα εις βάρος της κοινωνίας».


Εμείς οι κάτοικοι του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος δηλώνουμε ότι


1. Κανένας από αυτούς που βγάζει ανακοινώσεις υπέρ της κατάληψης δεν αντιπροσωπεύει τους κατοίκους, που είναι ρητά και κατηγορηματικά υπέρ της αξιοποίησης της αγοράς από τον Δήμο. Αντιθέτως αντιπροσωπεύει αποκλειστικά και μόνο τους καταληψίες τζαμπατζήδες.

2. Ολοι αυτοί που μιλάνε για «ελεύθερο χώρο» και άλλα γελοία ψεύδονται ασυστόλως. Οπως ήδη αναφέραμε ένα παρεάκι έκανε τον τζάμπα μάγκα σε χώρο που δεν του ανήκε. Αυτή είναι η αλήθεια.
3. Είμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής βίας ασκηθεί, συμπεριλαμβανομένης και της λεκτικής, από όσους διαφωνούν με το εν λόγω εγχείρημα.

Η Δημοτική Αγορά δεν έκλεισε, όπως αρέσκονται μερικοί να ανακοινώνουν.


Η Δημοτική Αγορά μόλις άνοιξε για όλους.


Αυτή είναι η αλήθεια όσο και εάν πονάει τζαμπατζήδες και μπαχαλάκηδες, που το μόνο που «προσέφεραν» στην γειτονιά τόσα χρόνια ήταν βανδαλισμοί και φασαρίες.


Κάτοικοι και επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος 


eglimatikotita.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου