ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ποιος είναι ο Έλληνας σχεδιαστής της Ferrari για τον οποίο μίλησε ο Αλόνσο


To παγκόσμιο ενδιαφέρον προκάλεσε η πολιτική δήλωση του πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα, Φερνάντο Αλόνσο μετά τη νίκη του, στην οποία αναφέρθηκε και στον σχεδιαστή της Ferrari Νικόλαο Τομπάζη. Ποιος είναι όμως ο Έλληνας πίσω από τα...
διάσημα αγωνιστικά αυτοκίνητα;
«Δεν ξέρω πολλά από πολιτική, αλλά είναι αλήθεια... στην Ισπανία δεν είναι πολύ καλή η κατάσταση. Όμως, ένας Ισπανός, με ένα ιταλικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο από έναν Έλληνα, να νικά στη Γερμανία, είναι κάτι πολύ καλό». Με αυτήν τη δήλωσή του, μετά την επική νίκη του στο γερμανικό GP, ο Φερνάντο Αλόνσο άφησε πολιτικά... υπονοούμενα, θέλοντας με το δικό του τρόπο να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στην ευρωζώνη.
Ποιος είναι όμως ο Έλληνας της Ferrari; O Νικόλας Τομπάζης διαπρέπει στη θέση του επικεφαλής σχεδιασμού της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari.
Ο γιός του διάσημου αρχιτέκτονα που έγινε σχεδιαστής της Ferrari
Η ιστορία του μοιάζει με παραμύθι, γόνος καλής οικογενείας και γιός του φημισμένου αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη, σπουδάζει στο ΕΜΠ μηχανολόγος μηχανικός και μετά αναζητά το δρόμο του μέσα από ένα γράμμα στον Κώστα Καββαθά και τους 4Τ.
Βρίσκεται στην Αγγλία όπου κάνει μεταπτυχιακό στο Imperial College πάνω στο Aeronautical Engineering και μετά πιάνει δουλειά στη Benetton. Ύστερα από δυο πρωταθλήματα με το Σουμάχερ, οι Ρος Μπρον, Ρόρι Μπηρν πάνε στη Ferrari, παίρνοντας μαζί τους το Νικόλα.
Ο Τομπάζης αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής αεροδυναμικής. Μετά από αρκετές επιτυχίες και πρωταθλήματα μεταπηδά στη McLaren το 2003. Επιστρέφει μετά από δυο χρόνια στη Ferrari όπου πλέον έχει τη θέση του επικεφαλής σχεδιασμού. Σήμερα στα 43 του χρόνια είναι οικογενειάρχης με τέσσερα παιδιά και ζει κοντά στο Μαρανέλο όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου