ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ετοιμασίες για εισβολή στη Συρία; Αποσύρεται η Ελληνική πρεσβεία;



Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ έδωσε εντολή να κλείσει η πρεσβεία στη Δαμασκό!

Μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις που μεθοδεύονται σε βάρος της Συρίας, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, προκαλούν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του ΥΠΕΞ, έδωσε εντολή για την εκκένωση της πρεσβείας στη Δαμασκό και την άμεση απομάκρυνση του προσωπικού.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με άλλες πηγές, βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικοί σχεδιασμοί για την οργάνωση μιας μεγάλων διαστάσεων αποστολής απομάκρυνσης ξένων υπηκόων από τη Συρία. Ολα δείχνουν ότι οι ανταγωνιζόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δρομολογούν εξελίξεις σε βάρος του συριακού και των άλλων λαών, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη γειτονιά μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχεδιασμοί για την απομάκρυνση ξένων υπηκόων έχουν ως επίκεντρο ...
την Κύπρο, η οποία προετοιμάζεται για την υποδοχή περίπου διακοσίων χιλιάδων ανθρώπων που για διάφορους λόγους βρίσκονται στη Συρία. Σύμφωνα με υπολογισμούς που γίνονται για την οργάνωση της μεταφοράς, στη Συρία υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από 120.000 Αμερικανοί και πάνω από 65.000 υπήκοοι χωρών μελών της ΕΕ.
Με πρόσχημα και την παρουσία μεγάλου αριθμού Αμερικανών πολιτών στη Συρία, η Ουάσιγκτον δείχνει να πρωτοστατεί στην οργάνωση της επιχείρησης απομάκρυνσης, η οποία, από κύκλους του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, τοποθετείται περί το τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κύπρο οι προετοιμασίες για την επιχείρηση απομάκρυνσης των ξένων υπηκόων και την υποδοχή τους, βρίσκονται στην τελική φάση.
Αμεση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι και η εμπλοκή της Ελλάδας, καθώς ήδη εμφανίστηκαν στην Αθήνα Αμερικανοί στρατιωτικοί, οι οποίοι συμμετείχαν σε συσκέψεις στο ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ (Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών) που εδρεύει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
Το «Athens Multinational Sealift Coordination Center (AMSCC) αυτοχαρακτηρίζεται ως ανεξάρτητος Πολυεθνικός οργανισμός, ιδρύθηκε το 2004, μετά από απόφαση του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, με σκοπό να συμβάλει στην εξεύρεση μέσων στρατηγικών θαλάσσιων μεταφορών για λογαριασμό -κατά κύριο λόγο- του ΝΑΤΟ. Οπως σημειώνουν παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης του πληθυσμού από τη Συρία, θα ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση για τη στρατιωτική εμπλοκή.
Το ΝΑΤΟ άρχισε τις ψυχολογικές επιχειρήσεις στην Συρία;
Την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012, γύρω στις 19ω, άρχισε για πρώτη φορά η εκπομπή σημάτων για την εγκατάσταση νέων τηλεοπτικών διαύλων στους δορυφόρους Arabsat και Nilesat.
Τα σήματα μιμούνται αυτών των επισήμων τηλεοράσεων της Συρίας των οποίων αναπαράγουν τόσο την εμφάνιση όσο και τα λογότυπα. Προς το παρόν, τα προγράμματα παρουσιάζουν πατριωτικά κλιπ.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, αυτά τα σήματα αποστέλλονται από την Αυστραλία, πιθανώς από μια βάση του αμερικανικού Εθνικού Οργανισμού για την Ασφάλεια (US National Security Agency).
Τα αυθεντικά σήματα της συριακής τηλεόρασης διακόπηκαν χθες από τους παροχούς Arabsat και Nilesat. Οι ιστοσελίδες τους δέχθηκαν επίθεση και είναι απρόσιτες.
Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, που αναφέρεται από τη ρωσική Ria Novosti [ 1 ], μια εταιρεία παραγωγής ντεκόρ για κινηματογραφικές ταινίες έκτισε στο Αλ-Zubayr (Κατάρ) ντεκόρ που αναπαράγουν συριακές πόλεις. Σε αυτά τα ντεκόρ γυρίζονται ταινίες με ψευδείς ειδήσεις για την τροφοδοσία των ψευδών τηλεοπτικών καναλιών που βρίσκονται στο στάδιο ενεργοποίησης στους δορυφόρους Arabsat και Nilesat.
Στη Δαμασκό, μια μεγάλη περίμετρο ασφαλείας έχει εγκατασταθεί γύρω από τα στούντιο της συριακής εθνικής τηλεόρασης. Η πλατεία των Ουμαγιάδων πλατεία δεν είναι πλέον προσβάσιμη και η κυκλοφορία εκτράπηκε μέσω της σήραγγας κάτω από τη πλατεία. Το απόγευμα, έγινε μια έκρηξη στο τούνελ για να το μπλοκάρουν. Οι συριακές αρχές επέλεξαν να διακόψουν τελείως την κυκλοφορία παρά να αναλάβουν τον κίνδυνο να ανοίξουν πάλι την κυκλοφορία προς τη πλατεία, όπου βρίσκεται η κύρια είσοδος στα στούντιο.
Ο «Συριακός» Ελεύθερος Στρατός (ΣΕΣ) είχε ήδη καταστρέψει τα στούντιο της ιδιωτικής αλυσίδας Αλ- Akbariya στις 27 Ιουνίου.








Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου