ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Εκτελούν το συμβόλαιο θανάτου του Λαού





Από τις 10 σήμερα το πρωί, ο <<πρωθυπουργός>> και οι κυβερνητικοί εταίροι του καθεστώτος,αναζητούν τις αντιλαϊκές περικοπές ύψους 11,5 δισ. (και όχι μόνο) που θα παρουσιάσουν στην τρόικα και τους δανειστές.
Όλοι αυτοί..είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό για την απομόνωση της χώρας,
το ξεπούλημά της στους δανειστές, την καθημερινή χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.


Τρεις αρχηγοί μόνοι.. κόβουν

Από τις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός και οι κυβερνητικοί του εταίροι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναζητούν τις αντιλαϊκές περικοπές ύψους 11,5 δισ. (και όχι μόνο) που θα παρουσιάσουν στην τρόικα και τους δανειστές.


Τις περικοπές αυτές συζήτησε, χθες, ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί πήραν στα χέρια τους την εισήγηση του υπουργού, η οποία περιέχει τις προτάσεις για περικοπές για την επόμενη διετία 2013-2014, όπως αυτές συμφωνήθηκαν κατά τις συσκέψεις του υπουργού Οικονομικών με άλλους υπουργούς.


Οι τρεις εταίροι της κυβέρνησης, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, αγωνιούν να καταλήξουν σε μια πρόταση προς την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, έχουν βρεθεί περικοπές μόνο 5,5 δισ. ευρώ και εκκρεμεί η εξεύρεση άλλων 6 δισ. ευρώ..

Ο οργισμένος, ο κακός και ο πρόθυμος

Μια επικοινωνιακού τύπου οργή Σαμαρά προς τους υπουργούς του παρουσιάστηκε χτες από τα ΜΜΕ. Οι δυσκολίες να γίνουν οι περικοπές γίνεται προσπάθεια να χρεωθούν σε πρόσωπα, όταν είναι φανερό ότι οι μνημονιακές πολιτικές και η ύφεση οδηγούν την οικονομία ακόμα πιο βαθιά στο σπιράλ της κατάρρευσης και οι περικοπές -πέρα από άδικες- δεν αποτελούν λύση αλλά επιτείνουν τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, παραδέχτηκε χθες ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατον, να συγκεντρώσει κανείς από περικοπές δαπανών 11,5 δισεκατομμύρια για το 2013 και το 2014. Τόνισε επίσης: Αυτή η δυσκολία υπήρχε πάντα, αλλά έχει επιδεινωθεί, λόγω των τελικών προβλέψεων που γίνονται σε σχέση με την ύφεση του 2012. 

Ο Ευ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ακόμα πως όλες οι προβλέψεις της τρόικας για τα μακροοικονομικά μεγέθη, και πιο συγκεκριμένα η κορυφαία πρόβλεψη για την ύφεση, διαψεύδονται.

Φαίνεται ότι σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι, στο οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παίζει το ρόλο του σκληρού και ρεαλιστή, η ΔΗΜΑΡ έχει επιλέξει το ρόλο του..επιμελούς μαθητή που στηρίζει κάθε επιλογή του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα... Ο Σπ. Λυκούδης, σε συνέντευξη σε ραδιοσταθμό, αναφερόμενος στον περιορισμό των δαπανών, σημείωσε πως "είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση της χώρας, ώστε όλοι οι υπουργοί, έχοντας συνείδηση αυτής της κατάστασης, δεν μπορούν να λειτουργούν ως συνδικαλιστές του υπουργείου τους. Αποκλείεται, δεν το φαντάζομαι, θα ήταν η απόλυτη ανευθυνότητα".

Και στο βάθος.. νέα μέτρα

Πέραν των περικοπών για το 2013 και 2014, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επιβληθούν και νέα μέτρα για τον προϋπολογισμό του 2012, αν η τρόικα δεν αποδεχτεί το ελαφρυντικό της ύφεσης. Ως γνωστόν, το ΔΝΤ υπολογίζει την υπέρβαση του ελλείμματος του 2012 σε 2 δισ. ευρώ, με τον κίνδυνο να σημάνει ισόποσα μέτρα.
Το υπουργείο Οικονομικών αφήνει λοιπόν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, τόσο για τις οριζόντιες περικοπές των αποδοχών όσο και για τα νέα μέτρα του 2012.


ΣΥΡΙΖΑ-EKM: Πρόγραμμα των τριών κομμάτων είναι το μνημόνιο

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-EKM για τη σύσκεψη του πρωθυπουργού και τα νέα μνημονιακά μέτρα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζεται, ως προς το περιεχόμενο της πολιτικής και τους στόχους της, ως φυσική συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Στο σχόλιο επισημαίνεται επίσης ότι: Τα νέα αντιδραστικά μέτρα έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι πρόγραμμα των τριών κομμάτων είναι το μνημόνιο και στόχος τους είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή του, ενώ η όλη συζήτηση περί αναδιαπραγμάτευσης ήταν άλλο ένα συνειδητό προεκλογικό ψέμα. Οι επιπτώσεις της συνέχισης της εφαρμογής του μνημονίου στην οικονομία και την κοινωνία θα είναι τραγικές, με νέα επιδείνωση της ύφεσης και της ανεργίας και πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Όλοι αυτοί που κατηγορούσαν προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ-EKM ότι οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή και την έξοδο από την ευρωζώνη είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό για την απομόνωση της χώρας, το ξεπούλημά της στους δανειστές, την καθημερινή χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου