ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Φατρία μίσθωσε τους εκτελεστές στο μακελειό της Αγίας Νάπας - Όλες οι λεπτομέρειες της εκτέλεσης

«Οι δύο δολοφόνοι μισθώθηκαν από συγκεκριμένη φατρία στην Κύπρο.
Η εγκληματική ενέργεια αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αντιμαχόμενων φατριών του υποκόσμου που εδρεύουν στην Αγία Νάπα και Λευκωσία»...

Αυτό αναφέρεται σε απόρρητο έγγραφο των κυπριακών αρχών προς τις ελληνικές, που στάλθηκε πριν από λίγες ημέρες, για τον μακελειό με την εκτέλεση πέντε στην Αγία Νάπα.
«Το Βήμα» αποκαλύπτει την άγνωστη δικογραφία για το «μακελειό στην Αγία Νάπα» όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται να έχουν δύο έλληνες αντεξουσιαστές ηλικίας 29 και 41 ετών, εκ των οποίων ο πρώτος φέρεται να ήταν αυτός που πυροβόλησε τους πέντε ανθρώπους. Στα δικαστικά έγγραφα αποτυπώνεται λεπτό προς λεπτό η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας ενώ αποκαλύπτονται άγνωστα στοιχεία για τις κινήσεις των δραστών αλλά και τα κίνητρα των εντολέων.
Επιπλέον προκύπτει ότι οι κυπριακές αρχές ζήτησαν από τις ελληνικές να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα σε ταξιδιωτικό πρακτορείο στην οδό Πανεπιστημίου, στο οποίο φαίνεται να εκδόθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια των δύο υπόπτων για την σφαγή στην Κύπρο, ενώ αναζητείται άρση απορρήτου για κινητό που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε την περίοδο της φονικής επίθεσης.


Οπως λοιπόν αναφέρεται αναλυτικά στο έγγραφο των κυπριακών αρχών «στις 23 Ιουνίου 2012 και περί ώρα 3.24 ενώ το αυτοκίνητο με αριθμό εγγραφής ΚΤΑ988 στο οποίο επέβαιναν πέντε πρόσωπα κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών (σ.σ 14 συνολικά, οι 13 βρήκαν στόχο) από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο τους προσέγγισε πεζός. Ο δράστης εγκατέλειψε τη σκηνή πεζός ενώ από τον έλεγχο που έγινε στα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης υποστατικών της περιοχής διαφάνηκε ότι ο δράστης επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που τον ανέμενε 50 περίπου μέτρα πιο κάτω, το οποίο ακολούθως κατευθύνθηκε μέσω της οδού Μάρτας προς την λεωφόρο Νησί.


Επίσης από τα κλειστά κυκλώματα εντοπίστηκαν οι κινήσεις των επιβαινόντων του συγκεκριμένου αυτοκινήτου -τρία συνολικά πρόσωπα- τα οποία κάποιες ώρες πριν την διάπραξη του φόνου πηγαινοέρχονταν στην περιοχή, πέριξ της σκηνής του φόνου, τόσο πεζοί όσο και με το αυτοκίνητο τους. Κάποια από τα κλειστά κυκλώματα τους κατέγραψαν από κοντινή απόσταση όπου διακρίνονται τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ οι δύο ύποπτοι μία ώρα πριν την διάπραξη του φόνου καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να εισέρχονται σε περίπτερο που βρίσκεται δίπλα από την δισκοθήκη Soho στην οποία βρίσκονταν τα θύματα. Κατά την περίοδο 19-22/6/2012 οι δύο ύποπτοι διέμεναν σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα ενώ στις 22-23/6/2012 προέκυψε ότι διέμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής Λιμανάκι, επίσης στην Αγία Νάπα. Από έλεγχο που έγινε στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του ξενοδοχείου αυτού διαφάνηκε ότι οι δύο ύποπτοι εισήλθαν στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου την ώρα 3.28 της 23/6/2012 δηλαδή 4 λεπτά μετά την διάπραξη του φόνου».


Στο έγγραφο των κυπριακών υπηρεσιών ζητείται η άρση απορρήτου του κινητού τηλεφώνου «698626...» ενώ ζητείται να διερευνηθεί από τους υπεύθυνους τουριστικού γραφείου στο κέντρο της Αθήνας «ποιος και πότε έκανε την κράτηση πτήσης, ο τρόπος με τον οποίο έγινε η πληρωμή των εισιτηρίων και από ποιον». Μάλιστα ζητείται να εξετασθεί το εσωτερικό κύκλωμα καμερών του τουριστικού γραφείου. Επίσης ζητείται το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των δύο συλληφθέντων από 1ης Ιανουαρίου 2012.


Εκείνο πάντως που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει είναι οι ισχυρισμοί του 41χρονου συλληφθέντα, σύμφωνα με τους οποίους «πήγε στην Κύπρο με την εντύπωση ότι θα συμμετείχε σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης και μεταφοράς πλαστών χαρτονομισμάτων. Τις συναντήσεις με Κυπρίους τις έκανε ο 29χρονος φίλος μου στο εστιατόριο του ξενοδοχείου κι εγώ έμενα στο δωμάτιο. Λίγο πριν την επίθεση ο συνεργός μου -αυτός που πυροβόλησε τους πέντε σωματοφύλακες- είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και θυμάμαι ότι οι κόρες των ματιών του ήταν διεσταλμένες. Εγώ ήμουν οδηγός στο όχημα που χρησιμοποιήσαμε εκείνο το βράδυ. Οταν μπήκε στο αυτοκίνητο δεν μου είπε τίποτα για τους φόνους. Πήγαμε στο ξενοδοχείο και κοιμηθήκαμε κανονικά. Την επόμενη ημέρα έφυγε με το αεροπλάνο και μου άφησε 250 ευρώ. Τον είδα μετά από τέσσερις ημέρες στην Αθήνα, του είπα για τους φόνους και μου είπε "ξέχνα το". Δεν λέμε τίποτα πλέον γι' αυτό».


Την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξετάζει ενδελεχώς την δράση του 29χρονου αντεξουσιαστή για τυχόν σχέσεις του με αιματηρές ένοπλες επιθέσεις από ομάδες «αντάρτικου πόλης» αλλά και ληστείες. Ο 29χρονος κρατείται πλέον στην ΣΤ' πτέρυγα Κορυδαλλού, κοντά στο κελί του Ακη Τσοχατζόπουλου μετά από ξυλοδαρμό του -τη Δευτέρα το βράδυ- από κρατούμενους αντεξουσιαστές σε άλλη πτέρυγα των φυλακών όπου είχε μεταφερθεί αρχικά.

cytoday.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου