ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Καταρρίφθηκε από S-300PMU2 τουρκικό αεροσκάφος στη Συρία; - "MiG-29 το κατέρριψε"



Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι έχασε την επικοινωνία με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος την ώρα που αυτό βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία.

Το CNN Turk μετέδωσε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στη Συρία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας. Συριακές πηγές μεταδίδουν ότι...
...το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300PMU2 καθώς είχε παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο.

Σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός Στρατός αναφέρει ότι ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μάχης αμέσως μόλις διακόπηκε η επικοινωνία με το αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ερχάκ στην ανατολική επαρχία Μαλάτια, και χάθηκε από τα ραντάρ. Συριακές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το σημείο που έπσε ντο αεροσκάφος και απειλούν ότι νθα καταρρίφθεί οποιοσδήποτε αεροσκάφης ή ελικόπτερο παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο.
Μία πηγή από την Δαμασκό μετέδωσε ότι το αεροσκάφος "Πιθανόν να καταρρίφθηκε από μαχητικό MiG-29 της συαριακής Αεροπορίας" Δεν έχει γίνει γνωστός ο τύπος του αεροσκάφους, αλλά εικάζεται είτε ότι ήταν F-16 είτε αεροσκάφης ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Περισσότερα σε λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου