ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Γκρούεφσκι απαντά σε Μπορίσοφ: Για το όνομα θα αποφασίσει ο λαός





«Για το όνομα της χώρας θα αποφασίσουν οι πολίτες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος είπε ότι η Βουλγαρία δεν δέχεται την ονομασία «Βόρειος Μακεδονία» ως επίλυση της διαφοράς μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τηλεόρασης Άλφα των Σκοπίων, ο Γκρούεφσκι...
...δεν ανταποκρίνεται θετικά στις απαιτήσεις του Μπορίσοφ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα κατά την τελευταία περίοδο οι σχέσεις των δύο χωρών, δεν είναι στο πνεύμα καλής γειτονίας.


«Χαιρετίζω την απόφαση του Μπορίσοφ, ο οποίος πιστεύει ότι τα Σκόπια πρέπει να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Δεύτερον, έχουμε διανύσει πολύ χρόνο και κάναμε μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος με την Ελλάδα και θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Είμαστε ανοιχτοί στα σχόλια άλλων χωρών, αλλά στο τέλος η λύση που θα βρεθεί θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από τους πολίτες της χώρας μας με ένα δημοψήφισμα», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

Η τηλεόραση ανέφερε τις θέσεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού ότι ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό μπορεί να επιτρέψει σκέψεις για εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Βουλγαρίας.


 Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου