ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

«Αγριο ξύλο» έφαγε ο Φίλιππος Σαχινίδης στις Βρυξέλλες

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις» λέει το γνωστό ρητό και αν κάποιος έβλεπε τα πρώτα πλάνα από τη συνεδρίαση του EUROGROUP, όπως μεταδίδονταν από το δορυφορικό κανάλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα κατέληγε αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι ο Φίλιππος Σαχινίδης περνάει από τις δυσκολότερες ώρες της πολιτικής του καριέρας- και όχι μόνο.
Από τα δέκα πλάνα, τα επτά ήταν...

 αφιερωμένα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο οποίος εμφανώς αμήχανος είτε ατένιζε τις κάμερες είτε είχε ολιγόλεπτα τετ-α-τετ με τους συναδέλφους του, ενώ όλα τα... λεφτά ήταν το πλάνο όπου ο Φίλιππος Σαχινίδης στεκόταν με τα χέρια σταυρωμένα πίσω του, σε ένα πηγαδάκι γύρω από τον Βόλφανγκ Σόιμπλε, αλλά σε διακριτική απόσταση από τον Γερμανό υπουργό, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε ρίξει άλλη μια προειδοποιητική βολή προς την Αθήνα.
Η ουσία είναι ότι το κλίμα για την ελληνική αντιπροσωπεία ήταν εξαρχής βαρύ, όπως άλλωστε αναμενόταν και είναι ενδεικτικό ότι κάποιοι συνάδελφοι του Φίλιππου Σαχινίδη όχι μόνο δηλώνουν προετοιμασμένοι για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας αλλά φαίνεται ότι το επιθυμούν κιόλας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα μεταδίδει το DOW JONES επικαλούμενο δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου.
Αυτό που προκαλεί, δε, αίσθηση είναι ότι αν και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωνε προχθές ότι μπορεί να συζητηθεί ακόμα και η παράταση κατά ένα έτος του προγράμματος προσαρμογής, Έλληνας αξιωματούχος που βρίσκεται στις Βρυξέλλες δήλωνε ότι η εντύπωση πως μπορούν να χαλαρώσουν τα μέτρα λιτότητας είναι πέρα για πέρα λανθασμένη, καθώς οι όποιες αλλαγές θα είναι στις... παρυφές και όχι στην ουσία της συμφωνίας.
Όσον αφορά, δε, στο φλέγον θέμα των αντοχών του Προϋπολογισμού και των ταμειακών διαθεσίμων, σύμφωνα με δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων στο DOW JONES υπάρχει πίστωση χρόνου έως τις ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές από τους δανειστές μας, αλλά από εκεί και πέρα ενδεχόμενη παράταση της πολιτικής αβεβαιότητας θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στη πόρτα της εξόδου...

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου