ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΠΟΓΚΡΟΜ ΔΙΩΞΕΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!


Πογκρόμ διώξεων ορθοδόξων χριστιανών βρίσκεται σε εξέλιξη στα Σκόπια, ύστερα από την φυλάκιση του κανονικού Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη.

Νωρίς το πρωί της 21ης Μαΐου 2012, γύρω στις 7 π.μ., ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης σε όλη την χώρα, επιτέθηκαν και εισέβαλαν βίαια στα μοναστήρια και σε σπίτια των μελών της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος. Συγκεκριμένα, στην πόλη Στίπ, έδρα της Επισκοπής Μπρεγκαλνίτσας, η αστυνομία εισέβαλε αναζητώντας τον Επίσκοπο Μάρκο, ο οποίος απουσίαζε στο Βελιγράδι για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Σερβίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τελικά την ηλικιωμένη μοναχή Πελαγία, η οποία πρόσφατα υπεβλήθη σε σοβαρή ορθοπεδική επέμβαση.                   
                                                                    
Στην πόλη των Σκοπίων, μεγάλη αστυνομική δύναμη, εισέβαλε στη Ι.Μ.Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αναζητώντας τον Επίσκοπο Στοβίου και τοποτηρητή της Μητρόπολης Στρώμνιτσας  Δαυίδ. Ωστόσο δεν τον βρήκαν, αφού και εκείνος βρίσκεται στο Βελιγράδι, και συνέλαβαν την Ηγουμένη της Μονής, μοναχή Κυράννα.

Οι άνδρες της αστυνομίας ερεύνησαν όλους τους χώρους της Μονής και τους οποίους κατέγραψαν λεπτομερώς με βιντεοκάμερα.

Επίσης η αστυνομία εισέβαλε και στο Μοναστήρι του Αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στη  Νιζόπολη  της περιοχής  Βιτωλίων,  ψάχνοντας να συλλάβουν την Ηγουμένη,  μοναχή Ολυμπιάδα.  Ωστόσο η ηγουμένη δεν βρισκόταν εκεί αφού απουσίαζε για λόγους υγείας. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι άνδρες της Αστυνομίας συμπεριφέρθηκαν με αγένεια και παρενόχλησαν τις υπόλοιπες μοναχές.                         
                                      
Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν επίσης στο ανδρικό Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Περλεπέ,  όπου συνέλαβαν τον ιερομόναχο π.Μωϋσή.                                                                                                             
Απ’ όλα τα Μοναστήρια που έγιναν οι αστυνομικές επιχειρήσεις οι αστυνομικοί κατάσχεσαν όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και υλικά αγαθά που βρήκαν, λέγοντας ότι προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες, όπως και στις συλλήψεις,  με την κατηγορία της "φοροδιαφυγής". Η σκοπιανή Αστυνομία ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Συνέλαβε και τους στενότερους συγγενείς των Επισκόπων, που διαμένουν σε διάφορες πόλεις, τους ιερείς και άλλους πιστούς της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.


amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου