ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πτώχευσε η Izmash, η εταιρεία των Kalashnikov

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, η εταιρεία κατασκευής των θρυλικών τυφεκίων Kalashnikov, πτώχευσε και επίσημα! Η εταιρεία είναι κρατική και αποτελεί θυγατρική της Russian Technologies Corporation. Η εντολή πτώχευσης δόθηκε από δικαστήριο, όταν ένας πιστωτής κατέθεσε μήνυση για να πάρει πίσω τα 23.000 ευρώ που του χρωστούσε η εταιρεία. Πλέον, θα υποβληθεί σε πλειστηριασμούς, ώστε να αποπληρωθούν χρέη και για το λόγο αυτό, το δικαστήριο ανέθεσε τις εργασίες σε δικαστικό αντιπρόσωπο.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα εδώ και χρόνια. Μόνο πέρυσι κατέγραψε πτώση τζίρου της τάξης του 45,5%, ενώ η πρόσφατη παρουσίαση του νέου τυφεκίου της δεν ήταν αρκετή για να τη σώσει. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι...
...δεν θα προμηθευτεί νέα τυφέκια. Στα οικονομικά της στοιχεία περιλαμβάνονται 5,3 δισεκατομμύρια ρούβλια (137 εκατομμύρια ευρώ περίπου) ως χρέη και 2,4 δισεκατομμύρια ρούβλια (62 εκ ευρώ) ως απώλειες μόνο για το 2011.

Σύμφωνα με δηλώσεις των στελεχών της μητρικής εταιρείας, η πτώχευση ήταν η μόνη λύση προκειμένου να καταφέρουν να περισώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα, όπως η ονομασία και κάποιον από τον κεφαλαιουχικό εξοπλισμό.

Πρόσφατα δε, εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση κάποιοι από τους διευθυντές της εταιρείας, έπειτα από σοβαρή παραβίαση της ασφάλειας του εργοστασίου της. Ένας ντόπιος αγόρασε ένα ξύλινο κιβώτιο για καυσόξυλα, αλλά όταν το άνοιξε βρήκε μέσα τυφέκια…!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου