ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Financial Times: Πολιτική κατάρρευση στη Ελλάδα…


Βαρυσήμαντο άρθρο, που εν πολλοίς αντικατοπτρίζει πλήρως τα ελληνικά πολιτικά τεκταινόμενα, δημοσίευσε η γνωστή και έγκυρη βρετανική εφημερίδα Financial Times.
«Η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου είναι σε τόσο χαμηλό επίπεδο που και τα δύο μεγάλα κόμματα, αυτό της κεντροδεξιάς και αυτό της κεντροαριστεράς, αντιμετωπίζουν προβλήματα να βρουν υποψηφίους για τις εκλογές. Οι πολιτικοί αντιμετωπίζονται ως κλέφτες και προδότες γεγονός που αντικατοπτρίζει το κοινό αίσθημα πως οι δικές τους πράξεις οδήγησαν στην οικονομική κρίση και κατάρρευση της χώρας. Παλαιό στέλεχος της ΝΔ αναφέρει ανώνυμα, ότι δεξαμενή υποψηφίων βουλευτών έχει εξαντληθεί και για τα δύο κόμματα – ειδικά στην επαρχία.
»Τόσο επαγγελματίες, όσο και παλαιοί αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης απορρίπτουν προτάσεις να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί ότι όλο και λιγότεροι είναι οι πρόθυμοι να συμμετέχουν στις εκλογές ως υποψήφιοι. Το άρθρο αναφέρει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναμένεται να συγκεντρώσουν ως 41% των ψήφων, ενώ σημειώνει πως οι δανειστές προσβλέπουν στον Αντώνη Σαμαρά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο να ανανεώσουν την συμμαχία τους μετά τις εκλογές ώστε να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και να βγει η οικονομία από τη στενωπό γύρω στο τέλος του 2013.
»Ωστόσο, ο Βενιζέλος αγωνίζεται να κερδίσει δυσαρεστημένους σοσιαλιστές και υποστήριξη από το κέντρο, ενώ η ΝΔ έχει χτυπηθεί σκληρά από την κίνηση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος μπορεί να συγκεντρώσει ως και το 10% των ψήφων. Με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο τα δύο μεγάλα κόμματα αναμένεται να καταλάβουν το 45% των εδρών στη Βουλή», καταλήγει το άρθρο.

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου