ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

10 πλάκες χρυσού στο σπίτι της κόρης του Άκη!

Αγριεύουν τα πράγματα για τον πρώην υπουργό μετά τα ευρήματα που βρέθηκαν σε δύο σπίτια της κόρης του. Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρίσκεται από τις 11 το πρωί ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τη σύλληψη του από άντρες της Ασφάλειας και του ΣΔΟΕ που εκτέλεσαν το ένταλμα των δικαστικών αρχών. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, σε έρευνες που έγιναν σε δύο σπίτια της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου, στο Παλαιό Ψυχικό και στο Κολωνάκι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα πλάκες χρυσού, χρυσές λίρες, έγγραφα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.
«Στον ανακριτή πάμε, θα τα πούμε εκεί πέρα», δήλωσε ο πρώην υπουργός στην είσοδο της ΓΑΔΑ όπου μεταφέρθηκε προτού οδηγηθεί στα Δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα αφορά στην κίνηση τραπεζικών λογαριασμών για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Άμυνας μέσω off shore εταιρειών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το νεοκλασικό στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δηλαδή στοιχειοθετείται η κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferrostaal μίζα 8 εκατομμυρίων ευρώ με την οποία αγόρασε ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας αλλά και στην οδό Κόμνα Τράκα. Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.

Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου που άρχισε το 2010, με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου και αφορούσε τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδίκημα διαρκές, αλλά και φορολογικές παραβάσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο πρώην υπουργός κλήθηκε ενώπιον των Εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου τον Οκτώβριο του 2011. Με το πέρας της προκαταρκτικής ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή κ. Μάλλη ο οποίος σε συνεννόηση με την Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του πρώην υπουργού.

Μετά τη σύλληψη του πρώην υπουργού ακολούθησαν ακόμα δύο συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου