ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Σχολή Ευελπίδων: Δέκατη καλύτερη σχολή του κόσμου!


Μια μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα εν μέσω κυκεώνα αρνητικών ειδήσεων και δημοσιευμάτων έρχεται από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ). Ο διαδικτυακός κόμβος «http://www.onlinecollege.org/» κατέταξε τη σχολή ως τη δέκατη καλύτερη στον κόσμο, μιλώντας ευθέως για τη μακροχρόνια στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας (ιδρύθηκε το 1828).
Στην εισαγωγή του σχετικού δημοσιεύματος, αναφέρεται βέβαια ότι υπάρχουν πολλές στρατιωτικές ακαδημίες στον κόσμο και ότι όσα αναγράφονται αποτελούν την εντύπωση που αποκόμισε το επιτελείο της διαδικτυακής πύλης προφανώς από στοιχεία τα οποία βρίσκονται διαθέσιμα στο διαδίκτυο, ως «ανοικτές πηγές πληροφοριών».
Εμείς να δηλώσουμε την ικανοποίησή μας, ταυτόχρονα όμως να προειδοποιήσουμε ότι καλό θα ήταν να αποφευχθεί ο κομπασμός από όλους τους εμπλεκόμενους. Τα «στραβά» στη στρατιωτική εκπαίδευση δεν είναι και λίγα, ενώ το φαινόμενο να αντιμετωπίζεται ο θεσμός ως φέουδο – μη στρατιωτικών – στελεχών οι οποίοι παρεμπιπτόντως ενίοτε γράφουν και στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον στρατιωτικό διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, είναι ιδιαιτέρως εκτεταμένο.
Αυτή η κατάσταση βέβαια για να αλλάξει χρειάζεται πολιτική κυρίως βούληση και να αντιληφθούν άπαντες ότι από τη ΣΣΕ βγαίνουν ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ οι οποίοι μικρή σημασία έχει αν θα είναι εξπέρ στην κοινωνιολογία και τη φυσική (τυχαία παραδείγματα) αν δεν κατέχουν άρτια το βασικό αντικείμενο για το οποίο εστάλησαν εκεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου