ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ψήφος πρώτα και μετά μαχαίρι - Ένα μήνα πίσω οι μειώσεις στις συντάξεις


Η στιγμή αυτής της απόφασης μπορεί να θεωρηθεί πως κάποιοι προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να "αρπάξουν" ψήφους.(Απίστευτο)






Μετατίθεται για ένα μήνα η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, που επρόκειτο να εφαρμοσθεί από την 1η Μαΐου σύμφωνα με τις προβλέψεις του 2ου Μνημονίου.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η παράταση αποφασίστηκε μετά από αίτημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), που ζήτησε περισσότερο χρόνο, προκειμένου να εντάξει στο σύστημα όλες τις μειώσεις που δεν είναι οριζόντιες αλλά διαφορετικές ανά κατηγορίες συνταξιούχων που ανήκουν σε διαφορετικά Ταμεία.

Ωστόσο, οι κακιές γλώσσες αφήνουν να εννοηθεί πως η απόφαση αυτή πάρθηκε μόνο και μόνο για να μην πάνε οι συνταξιούχοι ακόμα πιο εξαγριωμένοι στις κάλπες και έτσι με αυτό τον τρόπο, πρώτα θα ψηφίσουν και μετά θα έρθει το "μαχαίρι" στις συντάξεις.

Ο υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει καλέσει για απόψε ή νωρίς το πρωί σε σύσκεψη τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου