ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Όταν η επιβίωση της «χώρας» απαιτεί τον θάνατο των πολιτών…Τότε τα κέρδη των λίγων έχουν ταυτιστεί με την «χώρα»…


419843_270544479681161_100001768331886_621227_1066859618_n
Η «χώρα» δεν έχει πολίτες… έχει μόνο φορολογούμενους

Τα «μέτρα» λιτότητας που υποτίθεται πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν για να «σωθεί» η χώρα είναι σαν μια δόση ηλεκτροσόκ για πολλές  τάξεις πολιτών που δεν αντέχουν βάρη και φόρους.
Είναι ένα παρατεταμένο και συνεχές ηλεκτροσόκ με  σταδιακή αύξηση της έντασης  του ρεύματος που δέχεται με κάθε μέτρο ο πολίτης.
Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου καθιστά απαγορευτική την θέρμανση για εκατομμύρια πολίτες, το χαράτσι των ακίνητων οδηγεί στην διακοπή του ρεύματος εκατομμύρια πολίτες…
Όλα όμως είναι μέτρα επιβεβλημένα για το “ καλό” της χώρας, που στην προκειμένη περίπτωση, η χώρα, αποσυνδέεται από τους πολίτες και από την διαβίωση τους , ή ακόμα και από την επιβίωση τους.
Η χώρα πρέπει να επιβιώσει , άσχετα αν οι πολίτες της χώρας πεθαίνουν απ΄ αυτά που τους επιβάλουν. Η χώρα είναι μια ιδέα που δεν έχει ανθρώπους, ή ακόμα και να έχει, δεν έχει σημασία αν πεινάνε, αν κρυώνουν , αν έχουν ρεύμα και νερό, πρέπει να τα υπομένουν όλα για το «καλό» της χώρας.
Μετασχηματίζεται η “χώρα” λοιπόν στον τύραννο που επιβάλει  και σκοτώνει.  
Βέβαια καμία «χώρα» που αποτελείται από πολίτες  και έχει θεσμούς, σύνταγμα και δημοκρατία δεν επιβάλει μέτρα που εξοντώνουν τον πληθυσμό για να ζήσει η «χώρα».
Οι «χώρες» γίνανε για να υπηρετούν τους πολίτες, όταν γίνεται το αντίστροφο τότε η «χώρα» έχει μεταβληθεί σε μηχανισμό λήστευσης και υποδούλωσης  των πολλών για χάρη των λίγων που την υπέταξαν και την διαφεντεύουν. 
Eva Johansson

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου