ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Δεκάδες αρχαιοκάπηλοι στη "φάκα" της αστυνομίας

Ευρύτατη αστυνομική επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου σε αρκετούς νομούς της Ελλάδας για την εξάρθρωση σπείρας αρχαιοκαπήλων.
Περισσότερα από 35 άτομα, μεταξύ των οποίων αγρότες, επιχειρηματίες και καταστηματάρχες, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της εξάρθρωσης του μεγαλύτερου σε έκταση κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας που δρούσε σε ολόκληρη τη χώρα.
Ως τώρα έχουν γίνει έρευνες σε τουλάχιστον 30 σπίτια σε 13 νομούς, όπου ανακαλύφθηκαν πλήθος πολύτιμων αρχαίων κειμηλίων, ανιχνευτές μετάλλων και βιβλία αρχαιοτήτων.
Η Αστυνομία ερευνούσε επί τέσσερις μήνες τη δράση του κυκλώματος που φέρεται να είχε έδρα...
...την Κεντρική Μακεδονία, αλλά δρούσε και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς αναζητώντας πολύτιμες αρχαιότητες.
Στην κατοχή των αρχαιοκαπήλων έχουν βρεθεί 4.800 αρχαία νομίσματα, μεταξύ των οποίων ένα εξαιρετικά σπάνιο νόμισμα της αρχαίας Μακεδονίας που απεικονίζει από την μια πλευρά τον Μέγα Αλέξανδρο και από την άλλη έναν αετό και υπολογίζεται πως αξίζει τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.
Οι άνδρες της Αστυνομίας έχουν κατάσχει και μεγάλο αριθμό όπλων που είχαν στα χέρια τους μέλη τους κυκλώματος, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες που έχουν επεκταθεί από την Φθιώτιδα ως την Καβάλα και εκτιμούν ότι ο αριθμός των συλληφθέντων θα αυξηθεί.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου