ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Στους έφορους το μπαλάκι για το χαράτσι



Εγκύκλιος του υπ.Οικονομικών αποσυνδέει τη ΔΕΗ από το ειδικό τέλος ακινήτων.
Στην οικεία ΔΟΥ θα απευθύνονται οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων, προκειμένου να διεκδικήσουν, εφόσον συντρέχουν οι λόγοι την αύξηση των δόσεων ή τη μείωση του ύψους του τέλους.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη στις εφορίες ο προϊστάμενος
κάθε εφορίας θα μπορεί να αποφασίσει -εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος- «είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά».
Δεν θα συμβεί το ίδιο με όσους έχουν τη δυνατότητα, άλλα δεν έχουν πληρώσει το τέλος ακινήτων και για όσους έχουν κάνει αίτηση εξαίρεσης αλλά κριθεί ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.
Την Παρασκευή η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε συνταγματική την επιβολή του τέλους ακινήτων αλλά αντισυνταγματική τη διακοπή του ρεύματος.
Η διοίκηση της ΔΕΗ επαναλαμβάνει ότι ούτε έχει κοπεί αλλά ούτε και πρόκειται να κοπεί το ρεύμα επειδή δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων, αλλά κόβεται μόνο εάν υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί του ρεύματος πάνω από δυο δίμηνα. Επισημαίνει παράλληλα ότι πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα διακανονισμού για τους λογαριασμούς που περιλαμβάνουν το ειδικό τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου