ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Οι Σλοβένοι υπέρ των Ελλήνων


Διαδήλωση υπέρ των Ελλήνων... διοργάνωσε η Ένωση Ανεξάρτητων Εργατικών Συνδικάτων της Σλοβενίας σήμερα, έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Λιουμπλιάνα.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Ντούσαν Σέμολιτς κατήγγειλε ότι δισεκατομμύρια ευρώ εστάλησαν στην Ελλάδα ως οικονομική βοήθεια και δεν έφθασαν ποτέ στους εργαζόμενους, αλλά επιστρέφουν πίσω στις τράπεζες της Γερμανίας και της Γαλλίας.


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει απαράδεκτα μέτρα» είπε ο κ. Σέμολιτς προσθέτοντας ότι «αυτά οδηγούν στη φτώχεια και τιμωρούν εκείνους που δεν είναι υπεύθυνοι για την κρίση, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στην Ελλάδα».



Ο επικεφαλής της Ένωσης Ανεξάρτητων Συνδικάτων εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Σλοβενία πρέπει να συνεχίσει να συνεισφέρει στο ταμείο για τη διάσωση της Ελλάδας, και όχι των πολιτικών, που πείθουν τους πολίτες για την ανάγκη μείωσης των δαπανών.


Επισημαίνοντας την ανάγκη για νέες θέσεις απασχόλησης, ο κ. Σέμολιτς είπε ότι «οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα μπορούν να εξασφαλίσουν πόρους, όπως και στις άλλες χώρες - δουλεύοντας».


«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από οικονομική ανάπτυξη, κοινωνικά δικαιώματα» είπε και συμπλήρωσε: «Αυτό που είναι λάθος στην ΕΕ, είναι ότι [αυτοί] βλέπουν ως απειλή στην οικονομική ανάπτυξη το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και τα κοινωνικά τους δικαιώματα».


«Οι πολιτικοί προσπάθησαν να πείσουν όλους ότι οι Έλληνες είναι οκνηροί, ότι οι εργαζόμενοι έχουν τόσα πολλά δικαιώματα και ότι ζούσαν πολύ καλά, όταν άρχισαν να αποστέλλουν την οικονομική βοήθεια στη χώρα» υπογράμμισε.


Το ίδιο συμβαίνει και στη Σλοβενία, θέλουν να εισάγουν δίδακτρα στην εκπαίδευση, μικρότερες αποζημιώσεις λόγω απόλυσης και να διευκολύνουν τις απολύσεις. Θέλουν να γνωρίζουμε ότι τα είχαμε όλα πολύ εύκολα, σημείωσε ο κ. Σέμολιτς.





πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου