ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Καίριο χτύπημα του Ισραήλ σε τουρκικό εξοπλιστικό πρόγραμμα

Η Τουρκία φωνάζει,το Ισραήλ “χτυπά” αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ “πάγωσε” το πρόγραμμα “Αετός της Ειρήνης”,το οποίο έχει υπογράψει η Τουρκία με τη BOEING και αφορά στα εναέρια συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης που είχε παραγγείλει η Άγκυρα. Η συμφωνία ξεπερνά το 1,6 δις.

Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ζήτησε από την εταιρία Elta που είναι υπεύθυνη για τα υποσυστήματα έγκαιρης προειδοποίησης της Boeing, να καθυστερήσει την παράδοση των δύο από τα τέσσερα συστήματα.

Είναι η δεύτερη φορά που...
...το Ισραήλ παρεμβαίνει στην εταιρία Elta για πρόγραμμα που αφορά στη Τουρκία.Η προηγούμενη περίπτωση είχε να κάνει με συστήματα αεροφωτογράφησης αξίας 55 εκ $. Ισραηλινή πηγή αναφέρει πως υπάρχει ο κίνδυνος η Boeing να αποβάλει την Elta από ένα πρόγραμμα με κύρος και κέρδος όπως το Αετός Ειρήνης

Εκπρόσωπος της Elta δήλωσε πως οι λόγοι της καθυστέρησης είναι πολιτικοί. Δήλωσε πως “προσπαθούμε να λύσουμε το θέμα πριν μεγαλώσει πολύ”. Ο Ντέιβιντ Σλόαν-εκπρόσωπος της Boeing, αποφεύγοντας να θίξει το θέμα με την Elta, δήλωσε πως “σχεδιάζουμε να παραδώσουμε τον πρώτο Αετό Ειρήνης της Τουρκίας στο τέλος του έτους”.
Αμερικανικές αμυντικές πηγές ανέφεραν πως αυτό το γεγονός μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές παρενέργειες στις αμυντικές σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, και ότι εάν δεν επιλυθεί αυτό το θέμα θα επηρεαστεί και το ΝΑΤΟ. Στα πλαίσια του σχεδίου Αετός Ειρήνης θα παραδοθούν στην
Τουρκική πολεμική Αεροπορία 4 αεροσκάφη τύπου 737 AEW&C.

Χαμπέρτουρκ-tourkikanea.gr     πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου