ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΠΩΣ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ!!!

Την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 βρισκόμασταν στα Σκόπια στην πόλη Μοναστήρι (Μπίτολα κατά τους σλάβους γείτονες μας). Ενώ περπατούσαμε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης... ξαφνικά διαπιστώσαμε μια ομάδα υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματικών (στρατηγοί) να περιδιαβαίνουν και να βγάζουν φωτογραφίες. Οι αξιωματικοί αυτοί συνοδευόντουσαν από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των σκοπίων και απο πάνοπλους στρατονόμους και αστυνομικούς με πολιτικά.


Το γεγονός αυτό μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αλλά απο ότι μάθαμε απο φιλικό πρόσωπο που μας συνόδευε, κάτοικο της πόλης του Μοναστηρίου, τον τελευταό καιρό έχουν αυξηθεί πολύ αυτές οι επισκέψεις. Συνεχίζοντας τις βόλτες μας στην πόλη αποφασίσαμε να......πάμε για φαγητό στο ρεστοράν του ξενοδοχείου MILLENIUM το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο και ανεβαίνοντας τις σκάλες του εστιατορίου διαπιστώσαμε πως οι Τούρκοι αξιωματικοί βρισκόντουσαν εκεί, μάλιστα μας απαγόρευσε την είσοδο σκοπιανός στρατονόμος ο οποίος φάνηκε εκνευρισμένος μόλις μας άκουσε να μιλάμε ελληνικά. Τελικά εμείς πήγαμε για φαγητό στην πιτσαρία του ξενοδοχείου.

Μετά από λίγο επισκεύτηκα την τουαλέτα της πιτσαριας (στην οποία δεν είχα οπτική επαφή) και διαπίστωσα με έκπληξη πως εκεί βρισκόντουσαν νεαροί σπουδαστές τουρκικών στρατιωτικών σχολών. Όσο ανέμενα για να μπώ στην τουαλέτα (μιας και υπήρχε σειρά που ανέμενε) έπιασα κουβέντα στα αγγλικά με κάποιον απο αυτους και τους ρώτησα από που είναι. Μου απάντησε πως είναι σπουδαστές των σχολών αξιωματικών του στρατού ξηράς, ναυτικού και της αεροπορίας της Τουρκίας και πως έχουν έρθει για επίσκεψη ακολουθούμενοι από ανώτατους αξιωματικούς της χώρας τους. Μετά από αυτό όταν του είπα πως είμαι έλληνας σταμάτησε να μου μιλάει και απομακρύνθηκε.

Τελικά από ότι φαίνεται οι Τούρκοι σφίγγουν τον στρατιωτικό τους κλοιό σε όλα τα βαλκάνια και εμείς αντί να οργανωθούμε, ετοιμαζόμαστε (από ότι πληροφορήθηκα από blogs) να μειώσουμε τον στρατό στα σύνορα μας με τα σκόπια και την αλβανία. Αν αυτό γίνεται από άγνοια ας το σταματήσουν άμεσα. Αν γίνεται βάσει σκοπού ο Θεός να μας λυπηθεί.

Αναγνώστης / tro-ma-ktiko   πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου