ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ελεύθερο ωράριο για τα πρατήρια καυσίμων

Τροπολογία για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων, κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου αυτή να ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, η τροπολογία ρυθμίζει επίσης τις υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις και διημερεύσεις των πρατηρίων, που θα καθορίζονται με αποφάσεις της Περιφέρειας, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα 15.000 - 20.000 ευρώ.
Με το ισχύον καθεστώς το ωράριο των πρατηρίων είναι ελεύθερο μόνο στα μεγάλα νησιά (Κρήτη, Εύβοια, κ.α.) ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα τα πρατήρια λειτουργούν από τις 6 το πρωί ως τις 9 το βράδυ το χειμώνα και ως τις 10.30 το καλοκαίρι. Η απελευθέρωση του ωραρίου περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα με το μνημόνιο, που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση. Αναλυτικά, με το νέο καθεστώς τα πρατήρια θα λειτουργούν ως εξής:

*Ελεύθερο ωράριο για όλες τις κατηγορίες πρατηρίων (υγρών καυσίμων, υγραερίου, μικτά).
*Θα διανυκτερεύουν το 10 - 20 % των πρατηρίων σε κάθε Περιφέρεια. Οι πίνακες των διανυκτερεύσεων θα καθορίζονται με απόφαση της Περιφέρειας και το ωράριο της διανυκτέρευσης θα είναι από τις 10.30 μ.μ. έως τις 6 π.μ. το καλοκαίρι (1η Μαίου με 30 Σεπτεμβρίου) και από 9 μ.μ. ως 6 π.μ. το χειμώνα (1η Οκτωβρίου με 30 Απριλίου).
*Τις Κυριακές και τις αργίες θα λειτουργούν το 25 - 50 % των πρατηρίων, με βάση πίνακες διημερεύσεων που θα καθορίζονται επίσης από τον Περιφερειάρχη. Το ωράριο των διημερεύσεων είναι 6 π.μ. έως 10.30 μ.μ. το καλοκαίρι και 6 π.μ. έως 9 μ.μ. το χειμώνα.
*Τις Κυριακές και αργίες θα διανυκτερεύουν επίσης το 25 - 50 % των πρατηρίων με αντίστοιχους πίνακες.
Η τροπολογία προβλέπει, εξάλλου, ότι τα πρατήρια που διαθέτουν αυτόματους πωλητές θα θεωρείται ότι διανυκτερεύουν και χωρίς να έχουν υπαλλήλους κατά τις νυχτερινές ώρες.
πηγη

1 σχόλιο:

  1. Ο κ.Υπουργός τάκανε σκα--ά στο ξεπούλημα της Ελλάδας τώρα βάλθηκε να κάνει μπουρ---έλο τον
    κλάδο των βενζινάδωνν .
    Ευτυχώς που του μένει ακόμη λίγος καιρός
    στην καρέκλα του Υπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή