ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η Άννα μοίρασε κονδύλια του ΕΣΠΑ σε συνεργάτες της λίγο πριν αφήσει το Υπ. Παιδείας!


Πριν εγκαταλείψει το Υπουργείο Παιδείας η 'Αννα Διαμαντοπούλου διένειμε κονδύλια του ΕΣΠΑ σε... συνεργάτες της αποχαιρετώντας έτσι το μεγάλο έργο της στο Παιδείας και εγείροντας ερωτήματα για την διαφάνεια των προσλήψεων που ενδέχται να πραγματοποιηθούν και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου μετακινήθηκε επειδή ήταν... κομμάντο, όπως είπε. Το σκάνδαλο με τις φωτογραφικές προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ έφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος. 
Ο βουλευτής, οποίος επικαλείται στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας, καταγγέλει ότι η γνωστή Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογών (ΕΥΕ), που υπάγεται στο πρώην υπουργείο της κυρίας Διαμαντοπούλου, μετατράπηκε σε μηχανισμό ...

διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε μια περίοδο μάλιστα που οι έλληνες πολίτες δοκιμάζονται σκληρά από τις περικοπές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Ντινόπουλο, η ΕΥΕ ενέκρινε μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου 16 συμβάσεις έργου διάρκειας έξι μηνών. Οι εν λόγω συμβάσεις μάλιστα που υπογράφτηκαν στις 16 Φεβρουαρίου του 2012, προβλέπουν αμοιβές της τάξης των 7.000 ευρώ έως και... 28.000 ευρώ!
Ο βουλευτής της ΝΔ, αναφέρει χαρακτηριστικά στις καταγγελίες του, ότι οι προυποθέσεις για την επιλογή των υποψηφίων είναι φωτογραφικές καθώς εγκρίθηκαν μέσω της διαδικασίας των «απαραίτητων και συνεκτιμώμενων» προσόντων. Διευκρινίζεται ότι τα απαραίτητα προσόντα (μεταπτυχιακός τίτλος) καλύπτουν εξ ορισμού τα συνεκτιμώμενα ( πτυχιούχος ΑΕΙ). Επομένως, καταλήγει ο κ. Ντινόπουλος, τα «συνεκτιμώμενα» προσόντα εμφανίζονται για να εξυπηρετήσουν κομματικούς φίλους της υπουργού.
Στην ερώτησή του προς τον νέο υπουργό Παιδείας, Γιώργο Μπαμπινιώτη, ο βουλευτής ζητά απαντήσεις για 
το ποιοί επελέγησαν ως δικαιούχοι των παραπάνω συμβάσεων έργου ( όπως αυτές εγκρίθηκαν με την εγκύκλιο 1880/16-02-12). και πόσοι τελικά συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία και ποια τα προσόντα αυτών που απορρίφθηκαν.
Τέλος, ο κ. Ντινόπουλος επισημαίνει ότι από την 4η Οκτωβρίου 2009 μέχρι σήμερα πιθανόν έχουν προκυρηχθεί παρόμοια έργα της ΕΥΕ ( συμβάσεις έργου) χωρίς ωστόσο να αναφέρονται οι επιτυχόντες. «Μέσα σε αυτούς τους επιτυχόντες περιλαμβάνονται στελέχη του υπουργείου ή συνεργάτες της ( σημερινής και προηγούμενης) πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Εάν ναι, ποια είναι αυτά τα στελέχη και οι συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας, σε ποια έργα συμμετείχαν και ποιες οι αμοιβές τους» ρωτά ο βουλευτής και δημοσιογράφος τον κ. Μπαμπινιώτη. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου