ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ισραήλ προς Ελλάδα: Οι φωτογραφίες με την Μέρκελ-Ναζί «ευτελίζουν» το Ολοκαύτωμα


Άστραψε και βρόντηξε ο πρέσβης του Ισραήλ στη Γερμανία Γιακόβ Χαντάς Χάντελσμαν, κατά της Ελλάδας, αναφερόμενος στα πρωτοσέλιδα που είδαν τον φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες και εμφανίζουν τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, να φοράει τη στολή των Ναζί.

Ο... Γιακόβ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild, δήλωσε συγκλονισμένος από τις φωτογραφίες καθώς όπως ανέφερε "ευτελίζουν την περίοδο των Ναζί, ενώ συνέχισε χαρακτηρίζοντας το Ολοκαύτωμα και τον εθνικοσοσιαλισμό, ως τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Τις συγκλονιστικές και ανατριχιαστικές φωτογραφίες, είχε δημοσιεύσει η ελληνική εφημερίδα "δημοκρατία" και ο Γιακόβ, τόνισε πως οι σημερινές δημοσιεύσεις δεν πρέπει να κάνουν παραλληλισμούς με τη ναζιστική περίοδο, γιατί έτσι "χλευάζονται τα εκατομμύρια των θυμάτων".
Είναι γνωστή η ευκολία με την οποία το Ισραήλ εξαιρείται από τα πάντα επικαλούμενο...... το ολοκαύτωμα. Απλά έχει καταντήσει πραγματικά γελοίο. Δεν είναι δυνατόν, ο πρέσβης μιας χώρας η οποία εξετάζοντας μόνο το παρόν, ετοιμάζει παγκόσμια εκστρατεία κατά του Ιράν, για λόγους καθαρά οικονομικούς και επεκτατικούς και που μόλις χτες, εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση εναντίων Παλαιστινίων απλά και μόνο επειδή αποφάσισε πως τα εδάφη της Παλαιστίνης, ανήκουν στο Ισραήλ, να μιλά για χλευασμό θυμάτων.

Όσο αφορά τα θύματα τώρα. Εκατομμύρια; Ποτέ δε μάθαμε πως προκύπτουν τα εκατομμύρια των θυμάτων στο ολοκαύτωμα. Δε μιλάμε για συγκεντρωμένους, αλλά για θύματα προσοχή. Στα μέσα του προηγούμενου αιώνα και μετά το τέλος του πολέμου, τα θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, που φυσικά, δεν ήταν μόνο Εβραίοι, αλλά για έναν περίεργο λόγο, όλοι όταν ακούμε στρατόπεδο συγκέντρωσης σκεφτόμαστε Εβραίους, έφταναν μερικές χιλιάδες. Με τον πέρασμα των χρόνων, με το Χόλιγουντ σύμμαχο και πλειάδα "ιστορικών" ανακαλύψεων, τα θύματα έγιναν εκατοντάδες χιλιάδες. Ο καιρός πέρασε, οι ταινίες αυξήθηκαν και τα θύματα πολλαπλασιάστηκαν. Πριν μερικά χρόνια το λέγαμε για αστείο, αλλά ναι, τα θύματα είναι επίσημα εκατομμύρια.

Υπήρχε έτσι κι αλλιώς διαχωρισμός, μεταξύ στρατοπέδων συγκέντρωσης και στρατοπέδων εξόντωσης, αν και η ύπαρξη των δεύτερων και γενικά του ολοκαυτώματος, αμφισβητείται από πολλούς ιστορικούς και ερευνητές. Πιο εντυπωσιακό, είναι το γεγονός πως υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και "εξόντωσης", σύμφωνα με το "ολοκαύτωμα" είναι μύθος. Για παράδειγμα, ο Γάλλος Ρομπέρ Φορισόν (Robert Faurisson), πρώην κρατούμενος και ο ίδιος σε ναζιστικό στρατόπεδο, υποστήριξε, το 1979, ότι οι Ναζί δεν είχαν θαλάμους αερίων και δεν προσπάθησαν να αφανίσουν τους Εβραίους. Ισχυρίστηκε ότι ο "μύθος" του θαλάμου αερίων ήταν προπαγάνδα των Σιωνιστών υπέρ του Ισραηλινού κράτους και εναντίον των Γερμανών και των Παλαιστινίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου