ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ο Ιερώνυμος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πριμοδοτεί τους... Γερμανούς!


Πολύ σοβαρές καταγγελίες κατά της κυβέρνησης και ειδικά κατά του υπουργού περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, έκανε ο -σε γενικές γραμμές σιωπηλός- Αρχιεπίσκοπος. Ο Ιερώνυμος ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε το ΥΠΕΚΑ ότι πριμοδοτεί τις γερμανικές επενδύσεις και μπλοκάρει το επενδυτικό πρόγραμμα της Εκκλησίας στον τομέα της ενέργειας και των φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι η Εκκλησία αντιμετωπίζεται ως «οργανισμός βήτα κατηγορίας». Με αφορμή το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ σχετικά με...
...το πρόγραμμα “Ήλιος” ο Ιερώνυμος επισήμανε πως “δεν μπορεί η Εκκλησία να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία σε σχέση με την αξιοποίηση της περιουσίας της με τους χειρότερους δυνατούς όρους, σε αντίθεση με τους επίδοξους Γερμανούς επενδυτές. Φαίνεται πως η Εκκλησία στη χώρα μας, παρά τη μακρόχρονη προσφορά της στον λαό και το έθνος, αντιμετωπίζεται ως οργανισμός βήτα και γάμα κατηγορίας”.

Ο εξάψαλμος του Ιερώνυμου πήρε μπάλα τόσο την κυβέρνηση όσο και τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Οι εταίροι μας επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε αποικία, θίγοντας βάναυσα την εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε με όπλα τις αρχές και τις αξίες που κουβαλάμε ως λαός και τη θέλησή μας να αντιμετωπίσουμε θαρραλέα και αποφασιστικά την κρίση».

Έκανε λόγο για «απίστευτη γραφειοκρατία, αλλά και ασυνεννοησία ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων και τις διοικητικές τους δομές. Όταν η Εκκλησία επιχειρεί να πραγματοποιήσει και να επεκτείνει το κοινωνικό και το προνοιακό της έργο, πάντα ξαφνικά παρουσιάζονται προσκόμματα πάσης φύσεως. Δεν μπορεί για την έκδοση άδειας λειτουργίας ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος να απαιτούνται περισσότερα από τρία χρόνια σε μία μάλιστα περίοδο που η Εκκλησία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναλάβει το έργο της προνοιακής μέριμνας. Δεν μπορεί ουσιαστικά η Πολιτεία να της στερεί τη δυνατότητα να επιτελέσει το κοινωνικό της έργο, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που αυτό μπορεί να αποτελέσει κλειδί για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αφού εξερράγη μέχρι και ο Ιερώνυμος, φανταστείτε σε τι κατάσταση είναι η χώρα.


Σχόλιο αναγνώστη: Πάντως, αν και δεν είμαι καθόλου φιλο-ιερωνυμικός, πρέπει να πούμε ότι μόλις η Εκκλησία πάει να κάνει κάτι, είτε γηροκομείο, είτε να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά που θα της απέφεραν εισοδήματα, τότε ξεπετάγονται κάτι περίεργοι “Οικολόγοι” της… μπίθας (για να πω κάτι που το καταλαβαίνει καλά και ο Αρχιεπίσκοπος) και δημιουργούν προβλήματα.

Οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά οπουδήποτε. Μόλις πάει να το κάνει η Εκκλησία, που εκεί τα χρήματα θα βοηθήσουν το φιλανθρωπικό της έργο, πετάγεται μία αξύριστη και απλυτη οικολόγα (του ευρύτερου Συριζοχώρου) και αμέσως ένα ρεπορτάζ που κάνει ένα νυμφίδιο σε κάποιο κανάλι, ένα άρθρο στην “Ελευθεροτυπία”, διάφορα συριζο-μπλογκ να κραυγάζουν.

Το παγκάρι δεν το θέλουν, είναι εκμετάλλευση.
Τον δίσκο δεν τον θέλουν, είναι πρόκληση.
Το να έχει μία ενορία ένα πωλητήριο να πουλάει μερικά βιβλία ή θυμίαμα, είναι θεομπαιξία.
Το να νοικιάσει η Εκκλησία ένα ακίνητο είναι βεβήλωση.

Ε, τι στα κομμάτια θέλουν;

Τον τελευταίο καιρό Έλληνες και αλλοδαποί έχουν ρημάξει εκκλησίες και εξωκκλήσια, προκαλούν φθορές εκατοντάδων ευρώ για να κλέψουν 20 ευρώ από ένα εξωκκλήσι, γύφτοι αρπάζουν καμπάνες, μανουάλια και κολυπήθρες να τα λιώσουν, κανείς δεν μιλάει.
Οι Άγιοι Ανάργυροι στη Νομική, στη Σόλωνος, βεβηλώνονται κάθε μέρα με συνθήματα και κάθε εβδομάδα την ασπρίζουν, τα πρεζόνια βαράνε ένεση στα σκαλιά της εκκλησίας, η νεωκόρος είναι απελπισμένη, κάθε μέρα σφουγγαρίζει αίματα…

Είμαστε μπροστά σε έναν άτυπο διωγμό της Εκκλησίας, μόνο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και καμίας άλλης χριστιανικής ομολογίας ή άλλης θρησκείας.

Μόνο οι Ορθόδοξοι διωκόμαστε σε αυτή τη χώρα, από μία μειοψηφία ιδεοληπτικών μαρξιστών και μαρξισοτοειδών και μαρξιστοφιλελεύθερων και αναρχομαρξιστών και στο-περίπου-μαρξιστών και ανάθεμα -και αν ξέρουν τι είναι- μαρξιστών…

Τη στιγμή που διάφοροι άθλιοι πάμπλουτοι αριστεροί φωνάζουν υπέρ των λαθρομεταναστών, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Ελλάδας είναι ΟΙ ΜΟΝΟΙ που κάνουν έμπρακτα ένα τεράστιο έργο φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό σε πάνω από 20 αφρικανικές χώρες, αλλά και στην Ινδία και την Ινδονησία και σε φτωχογειτονιές της Λατινικής Αμερικής.

Τώρα οι ενορίτες του Αγίου Παντελεήμονα της Φλώρινας έχτισαν σχολείο στη Γκάμπια.
Ξέρετε πού είναι η Γκάμπια;
Ούτε οι Φλωρινιώτες ξέρουν, αλλά έδωσαν τον οβολό τους.
Σχολεία, νοσοκομεία, ιατρεία, φάρμες, εκκλησίες, καροτσάκια για αναπήρους, όλα αυτά χρηματοδοτούνται από λιγοστούς και όχι εύπορους Έλληνες χριστιανούς ορθόδοξους.
Για να βοηθήσουν τον κόσμο αυτό να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Και την ίδια στιγμή οι Συριζαίοι και η κάθε προοδευτικάντζα των Βορείων Προαστείων υπερασπίζεται τους νιγηριανούς πρεζέμπορους. Οχι τους φτωχούς Νιγηριανούς που βοηθά με το έργο της η Εκκλησία κάτω στη Νιγηρία και που παλεύουν να ζήσουν τίμια την οικογένειά τους, αλλά τον πρεζέμπορα που έρχεται εδώ για να πουλήσει πρέζα.

Αυτή είναι η κατάντια της ελληνόφωνης (και όχι ελληνικής) ακρο-Αριστεράς.

“Το πρόβλημα των πάσης φύσεως αρνησιπάτριδων γραικύλων δεν είναι η Εκκλησία. Το πρόβλημά τους είναι η Ελλάδα. Έτσι, την ώρα που το διαπλεκόμενο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό κατεστημένο έχει προσκυνήσει ή υπηρετεί συνειδητά ξένους αφέντες, την ώρα που αυτοί που έπρεπε να είναι ηγέτες του Έθνους είναι χαμερπέστεροι και από τα σαλιγκάρια, επόμενο είναι το μισελληνικό νεο-οθωμανικό «προοδευτικό» κατεστημένο να πολεμά με μίσος την Εκκλησία της Ελλάδος, τον μόνο Ελληνικό παραδοσιακό θεσμό που έχει ιστορική συνέχεια αιώνων και επιμένει να αντιστέκεται στην Νέα Τάξι, και επόμενο είναι οι γραικύλοι να αφρίζουν από το κακό τους απέναντι σε έναν εθνικό ηγέτη όπως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος κατάφερε να αφυπνίσει έναν ολόκληρο λαό.

Τα γονίδια της εθνικής μας μνήμης, η πατρώα κληρονομιά, το λαϊκό αίσθημα υπερηφάνειας και το αντιστασιακό πνεύμα που χρόνια ολόκληρα η Διεθνής Εξουσία έκανε το παν για να αδρανοποιήσει, έχουν πια αφυπνισθεί στην ψυχή του κάθε Έλληνα και δεν τιθασεύονται. Και ο αφυπνισμένος Έλληνας δεν προσκυνά.
Απόδειξη το βροντερό χαστούκι που έφαγαν με το βιβλίο Ιστορίας. Και όλα ξεκίνησαν -όσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο θα τό συνειδητοποιούμε- από τον μακαριστό Χριστόδουλο. Τις όποιες αστοχίες και ελαττώματα τίς έσβησε ήδη ο χρόνος, καθώς, ασχέτως όλων των όλων, υπήρξε καταλύτης της Ιστορίας.
Όταν όρθωνε το ανάστημά του για τις ταυτότητες δεν κρινόταν το αν θα σε ένα νεοταξικό κρατικό παλιόχαρτο θα υπάρχουν τα γράμματα «Χ.Ο.»· κρινόταν αν σε μερικά χρόνια θα μπορούμε να λεγόμαστε Έλληνες.
Κρινόταν αν τα χώματα αυτά θα τά κατοικεί έθνος με Ιστορία και λαός με κληρονομιά, ή αποχρωματισμένος πληθυσμός προβάτων- καταναλωτών- δούλων των εξουσιαστών.
Και αυτή ήταν η νίκη, η μεγάλη νίκη του Χριστοδούλου και των Ελλήνων, νίκη για την οποία η μάχη εδόθη τότε (για πρώτη φορά μετά τα συκοφαντημένα συλλαλητήρια του 1992 – δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα για την Μακεδονία, οι εξουσιαστές προσπαθούσαν να ταπεινώσουν τους Έλληνες· και τότε ήρθε ο Χριστόδουλος).
Πώς να μην λυσσά με οργή και μίσος ολόκληρη η Διεθνής Εξουσία, απέναντι σε έναν άνθρωπο που τόλμησε και πέτυχε να τήν γκρεμίσει, σ’ αυτήν εδώ την μικρή γωνιά της γης;
Πώς να μην αφρίζουν από το κακό τους τα τσιράκια της εξουσίας, αντικρύζοντας τον περήφανο λαό των Ελλήνων να αποχαιρετά τον ιεράρχη του δίνοντας υπόσχεσι αντιστάσεως και νίκης;

Και ακόμη περισσότερο. Κάτι που ήταν σχεδόν αδύνατον, κάτι που μόνον αυτός επέτυχε: Όλα ετούτα τά πέρασε στην κοινωνία· και τά πέρασε όχι με το μίσος, αλλά με το χαμόγελο, με την ανοιχτόκαρδη διάθεση και το πρόσχαρο, γελαστό και ανεπιτήδευτο ύφος, με την καταδεκτικότητα προς όλους και την αγάπη. Έχει μεγάλη σημασία αυτό, γι’ αυτό και έγινε τόσο αγαπητός και επηρέασε τόσο πολύ. Ήταν αυτό που τόν έκανε μοναδικό.

Λυσσάνε οι γελωτοποιοί των ΜΜΕ. [όχι απλώς λυσσάνε, άρχισαν σήμερα και βρωμερές ραδιουργίες κατά του αξίου Ευσταθίου Σπάρτης] Λυσσάνε, διότι γνωρίζουν ότι δεν λέγουν την αλήθεια· λυσσάνε, διότι γνωρίζουν ότι οι ταυτότητες δεν ήταν ήττα, οι ταυτότητες ήταν η αρχή της μεγάλης νίκης.

Λυσσάει η Διεθνής Εξουσία, λυσσάει διότι γνωρίζει ότι είδε κι έπαθε να μάς αφαιρέσει τις πλαστικές ταυτότητες, και εμείς ξαναβρήκαμε την ταυτότητα της ψυχής μας· την εθνική μας μνήμη.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου