ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αντιγερμανισμό διαπιστώνει το Βερολίνο…


Το υπουργικό συμβούλιο στο Βερολίνο συζήτησε σήμερα σχετικά με ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης του κινδύνου επανεμφάνισης «παλαιών προκαταλήψεων», κατά της Γερμανίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ανέφερε ότι «οι αναμοχλεύσεις κακών ιδεών από το παρελθόν αλλά και οι προκαταλήψεις επανεμφανίστηκαν. Συγχρόνως, αφυπνίστηκαν σε αρκετά γειτονικά μας κράτη οι φόβοι απέναντι για μία ισχυρή Γερμανία».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε για το κάψιμο της γερμανικής σημαίας στην Αθήνα και την αναμόχλευση του ναζιστικού γερμανικού παρελθόντος. «Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να πολεμήσει τα στερεότυπα, ιδίως τα βρετανικά. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κυριαρχήσουμε στην Ευρώπη. Έχουμε και θα έχουμε, πάντως, ηγετικό ρόλο σήμερα και στο μέλλον», κατέληξε.
Εμείς θα θέλαμε απλώς να θυμίσουμε στους φίλους – ειλικρινά – Γερμανούς, ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί και όχι μόνο, δεν έχουν και πολύ άδικο να τους βλέπουν, με καχυποψία. Οι Γερμανοί άλλωστε είναι ο λαός που έχει το μοναδικό «προνόμιο» να έχει ξεκινήσει και τους δύο παγκόσμιους πολέμους, εγκαινιάζοντας μάλιστα, κατά τη διάρκεια του δεύτερου και νέες… πρωτοποριακές μεθόδους παρασκευής σαπουνιού. Άρα, και μόνο σε επίπεδο ιστορικής μνήμης η λήθη δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν και τα αρνητικά στερεότυπα χρειάζονται αφορμές για να επανέλθουν…
Να θυμίσουμε στον Βέστερβελε ότι… μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένα μέρος που το έλεγαν Τρεμπλίνκα. Εκεί οι παππούδες της σημερινής γενιάς των Γερμανών είχαν εγκαταστήσει πρωτοποριακές… ψησταριές ανθρώπων, κατασκευασμένες από σιδηροτροχιές, για να αντέχουν στη θερμοκρασία, επί των οποίων καίγονταν 12.000 άνθρωποι την ημέρα. Ή μήπως θα θέλατε να μιλήσουμε για τους 400.000 Έλληνες, Χριστιανούς και Εβραίους, που στο όνομα και τότε μιας νέας τάξης πραγμάτων, εξοντώθηκαν.
Σκληρά λόγια. Το αναγνωρίζουμε. Εδώ και χρόνια κ. Βέστερβελε προσπαθείτε να ξεχάσετε συλλογικά. Εμείς όμως θα είμαστε πάντα εδώ, για να σας τα θυμίζουμε, διότι όπως προκύπτει, όταν πάτε να τα ξεχάσετε σας βγαίνει μια περίεργη υπεροψία και διάθεση επιβολής του «νοικοκύρη Γερμανού» απέναντι στους υποδεέστερους… υπόλοιπους. Αυτό πρέπει να προσέξετε, διότι η Ιστορία ενίοτε επανέρχεται… σαν φάρσα. Κατά συνέπεια, αφήστε τις πολλές θεωρίες και δείτε την πραγματικότητα και φροντίστε να καταξιωθείτε στις συνειδήσεις των ανθρώπων ως πραγματικοί ηγέτες. Και αυτό ΔΕΝ γίνεται με τον βούρδουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου