ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Οι θλιβεροί νάνοι βγήκαν βόλτα στο σύνταγμα με τα σκυλιά τους


Ο εξευτελισμός συνεχίζεται. Οι ασφαλίτες, αυτά τα εκουσίως αγράμματα και δηλητηριωδώς ανόητα βλαστάρια της πελατειακής σήψης του Ελληνικού κράτους, με την χαρακτηριστική μισάνθρωπη εμφάνιση με το σκούρο κοστούμι και τα γυαλιά τύπου "Μάσκα", καθαρίζουν για τα αφεντικά τους που μάταια περιμένουν έστω ένα βλέμμα από τα παιδιά που παρελαύνουν μπροστά τους.

Θλιβεροί νάνοι, όλοι τους, σκυλιά και αφεντικά, είτε απ' ευθείας απόγονοι δοσιλόγων, είτε δευτεράντζες λακέδες τους, συνοδευόμενοι από αξιολύπητους διακοσμητικούς στρατιωτικούς, και πλαδαρές σκωληκοειδείς ακαδημαϊκές αποφύσεις, ανεβασμένοι σε βάθρα, σαν να θέλουν, υψωνόμενοι τεχνητά, να κρύψουν από τα μάτια των παιδιών το μνημείο των ανωνύμων ηρωικών θυμάτων των πολιτικών του συναφιού τους εκατόν εννενήντα και ένα χρόνια τώρα, έχουν αποβάλει και το τελευταίο ίχνος ντροπής και αξιοπρέπειας.

Έχουν σφετερισθεί δύο αιώνες τώρα την κοινωνία και τα σύμβολά της, και έχουν στομώσει τις αιχμές της δημιουργικότητάς μας. Όσοι στην Ελλάδα προσπάθησαν να χτίσουν κάτι για όλο τον κοσμο, ένοιωσαν την έχθρότητα και την μήνι τους. Όσους δεν μπόρεσαν να θάψουν ζωντανούς στη λήθη και στην συκοφαντία, τους πήραν τα εργαλεία. Φτάσαν άνθρωποι με τα νύχια να προσπαθούν να φιλοτεχνήσουν τα νέα αγάλματα του τόπου μας. Εκεί που κάτι πήγε να γίνει, κάτι να υψωθεί μέσα από τη φτώχια και το φιλότιμο, ήρθαν οι παροχές και οι επιχορηγήσεις, οι αποζημιώσεις και τα δάνεια.

Η ψεύτικη όαση στην έρημο, ένας αντικατοπτρισμός, μια παραίσθηση ευδαιμονίας. Και όταν πλησίαζε η στιγμή που όλα θα ερχόταν στη φόρα, μπαμ, τα πυροτεχνήματα του ΟΑΚΑ και οι αγώνες της απάτης, η πιο μαύρη σελίδα της Ελληνικής Ιστορίας: Τί ντροπη! Και η απάτη κράτησε χρόνια, μέχρι που, όταν βόλευε τους πατρόνους μας στο εξωτερικό και μόνο τότε, αποκαλύφθηκε το απόστημα. Αλλά κανείς δεν το θέλει να σπάσει. Θέλουν και την καταστροφή να την ελέγξουν σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα. Ο κύκλος κλείνει σήμερα, αυτές τις μέρες. Έχουμε πια μπει στην πιο σκοτεινή εποχή της Ιστορίας.

Στην εποχή που κυριαρχεί απόλυτα όχι απλά ένα καθεστώς, αλλά το ψέμα και ο παραλογισμός σε όλα τα επίπεδα. Μα αυτο, όπως ξέρουμε πια όλοι, είναι μια παγκόσμια εξέλιξη, αφού ανάλογες διεργασίες έχουν συντελεστεί και σε πολλές άλλες χώρες, και για να αποσοβηθεί χρειάζονται περισσότερες θυσίες από κάποια κυριακάτικα ηλιόλουστα σουαρέ επαναστατικής γυμναστικής ή τα λογάκια που γράφουμε στο φέησμπουκ. Κουράγιο! ας μιλάμε, ας βρισκόμαστε, ας ψάξουμε τον τρόπο!

Bassό  Λόγιος Ερμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου