ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Από την φωνή των Πομάκων της Θράκης, Ζαγάλισα.


Μετά το άρθρο Απόφαση συγκρότησης Δ.Σ. πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπήςτης Ζαγάλισα (φύλλο 54, Ιούνιος 2011) αναφορικά με την ύπουλη απόπειρα μη συγχώνευσης και συγκρότησης των Διοικητικών Συμβουλίων των νέων σχολικών επιτροπών του δήμου Αρριανών ν. Ροδόπης και την ευρεία έκταση που πήρε το θέμα, το Δημοτικό Συμβούλιο αναγκάστηκε άρον άρον να προχωρήσει στη συγχώνευση των σχολικών επιτροπών και στη συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων των νέων επιτροπών που προκύπτουν, όπως επιτάσσεται από τις διατάξεις του ν. 3852/2010 (αποφάσεις υπ’ αρ. 157, 158, 159 και 160/2011).

Αλλά, παρά τη σημαντική αυτή επιτυχία, προϊόν της μαχητικής, σώφρονος και αποτελεσματικής δημοσιογραφίας της Ζαγάλισα, σε εμάς ως Πομάκους δεν μπορεί παρά να μένει μια μεγάλη αηδία για το υπάρχον πολιτικό σύστημα και κυρίως τους πολιτικά υπεύθυνους στη Θράκη και την Αθήνα, οι οποίοι συνεχίζουν την εγκληματική αδιαφορία τους, και μόνο όταν ξεσηκωνόμαστε και τα θέματα παίρνουν διαστάσεις, αναγκάζονται να πράξουν, με δημοσιο-υπαλληλίστικη δυσφορία, τα αυτονόητα.

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι ο αντεθνικός χαρακτήρας των πρωτοφανών για την περιοχή αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αρριανών ν. Ροδόπης (τις οποίες απέτρεψε η Ζαγάλισα) έγκειται στο γεγονός ότι, αν, και εφόσον, αυτές εγκρινόταν από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θ. Σιώκο, ο δήμος Αρριανών θα ήταν και ΕΠΙΣΗΜΑ ο πρώτος δήμος μέσα στα όρια του Ελλαδικού κράτους που θα εξοβέλιζε την Ελληνική Δημόσια Παιδεία. Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο από την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους και δε χρειάζεται να εξηγήσουμε τι θα σήμαινε αυτό, ουσιαστικά και συμβολικά.

1 σχόλιο:

  1. Οι προδότες κάνουν ότι κοιμούνται.Μπράβο στους πομάκους συνέλληνες της Ζαγάλισας που μάχονται για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή