-Ο Καπελέρης τα έβρισκε όλα καλά…
-Ο κ. Καπελέρης τι σχέση έχει με την υπόθεση των επτά εφοριακών;
- Ηταν μάρτυρας και στις δύο δίκες υπέρ των εφοριακών. Στην πρώτη δίκη ήρθε ως συνδικαλιστής και στη δεύτερη ως Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ. Και στις δύο δίκες τους υπερασπίστηκε και είπε ότι έκαναν καλά τη δουλειά τους.Την…
ώρα που οι εργαζόμενοι «στενάζουν» οικονομικά από τους φόρoυς και τις μειωσεις μισθων, οι αποκαλύψεις για τα κυκλωματα των εφοριακών που απέκτησαν τεράστιες περιουσίες διαγράφοντας χρέη και προστιμα εταιρειών, εξοργίζουν. Ο φάκελος των μιζαδόρων εφοριακών που ……. >>>>>>>ερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, περιέχει δεκάδες φωτογραφίες, έγγραφα και στοιχεία που συγκέντρωσε και παρέδωσε στη δικαιοσυνη, η πρώην εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη.
Προκειται για μια έρευνα πολλών ετών που ξετυλίγει με κάθε λεπτομέρεια το κουβάρι της απίστευτης υπόθεσης. Η εφοριακος που εδωσε στη δικαιοσυνη το κυκλωμα των συναδελφων της αποκαλυπτει πως στήθηκε το μεγάλο κόλπο με τους ελέγχους των εταιρειών, ποιοι είναι οι επτά εφοριακοί που πέρασαν από το Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών και εκαναν τεραστιες περιουσιες αλλα και τη σχεση ενός εκ των εφοριακων του κυκλωματος με συνεργατες κορυφαιου πρωην Υπουργου.
Η κυρία Κυριακάκη, η οποία για 27 χρόνια ήταν ελέγκτρια στο Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών (η υπηρεσία που ελέγχει όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις), μιλάει …
στο protothema.gr και αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες της πρωτοφανούς υπόθεσης που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Εξηγει πώς κατάλαβε την δραση των συναδελφων της, το κόλπο που χρησιμοποιούσαν για να βγάζουν από τη μέση τους «καθαρούς» εφοριακούς και να παίρνουν τις υποθέσεις και μιλαει για το παρασκηνιο των δύο δικαστηριων που έγιναν οπου και αθωωθηκαν οι κατηγορούμενοι εφοριακοί χωρίς όμως ποτέ να ανοίξουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και να γίνει έλεγχος των περιουσιακών τους στοιχείων.
Η συνταξιούχος πλέον εφοριακός, εξιστορεί τον αφύσικο πλουτισμό των πρώην συναδέλφων της αλλά και τον πόλεμο που δέχτηκε εκ των έσω προκειμένου να σταματήσει να ασχολείται με την αμαρτωλή αυτή ιστορία. Πλέον, δηλώνει ανυποχώρητη και έτοιμη να παραδώσει ένα δεύτερο φάκελο με στοιχεία – φωτιά στον κ. Πεπόνη προκειμένου να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα.
Το κόλπο με τις καταγγελίες-Πότε ξεκίνησε η έρευνα και πως έπαιρνε τις μίζες η ομάδα των εφοριακών;
-Το Νοέμβριο του 1999 ανέλαβα μια υπόθεση και μέσα σε τρεις μήνες την είχα περαιώσει. Την είδε ο προϊστάμενος μου, ήθελε να δει σε ποιο ύψος έφθανα τις λογιστικές διαφορές, το ανοιγμα δηλαδη που εμφανιζε η επιχειρηση. Όταν του είπα ότι η διαφορα είναι 28 δισεκατομμύρια δραχμές ανησύχησε… Ήθελε λιγότερα. Αρνήθηκα να αλλαξω τα αποτελεσματα του ελεγχου μου και αυτοί μου έκαναν μια καταγγελία για να με διώξουν από την υπόθεση και να τη χρεωθεί ένα άλλο συνεργείο και να κλείσει εκεί που ήθελε η υπηρεσία. Έγινε ο επανέλεγχος και το κλείσανε, σε μια εβδομάδα μέσα, ενώ εγώ έκανα τρεις μήνες. Πήραν δηλαδή την έκθεσή μου και την αλλαξαν ώστε να πάρουν τα ποσά που ήθελαν και να την κλείσουν.Αυτοί οι άνθρωποι πλούτιζαν σε βάρος του ελληνικού λαού. Ήταν η συνήθης τακτική τους. Έκαναν καταγγελίες μέσω τρίτων στους ελεγκτές, για να βάζουν δικούς τους ανθρώπους να κλείνουν τις υποθέσεις και να παίρνουν τα λεφτά. Το θέμα ήταν τα λεφτά. Όταν πήγαινε ένας «καθαρός» υπάλληλος να ελέγξει, του έκανε καταγγελία η ελεγχόμενη εταιρεία με την παρότρυνση των προϊσταμένων μου, για να βάλουν μέσα το δικό τους ελεγκτή. Αυτό ήταν το κόλπο.
“Να μην έρχεστε στη δουλειά με τις Μερσεντές”
-Απέκτησαν μεγάλες περιουσίες;
-Αυτοί οι εφοριακοί με τις ανώνυμες εταιρίες, τις off shore, τις βίλες και τα αυτοκίνητα, είναι συνάδελφοι μου. Με ορισμένους, ήμασταν και στο πανεπιστήμιο μαζί. Σπουδάζαμε μαζί. Ξεκίνησαν να ζουν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο και τώρα συνάδελφος μου κάθεται στη Γλυφάδα σε πενταόροφο. Και όλοι αυτοί οι συνάδελφοι μου που ξεκίνησαν φτωχοί, τώρα είναι πάμπλουτοι. Έχουν κότερά, έχουν αυτοκίνητά πολυτελή. Αν συναθροίσετε τις περιουσίες όλων αυτών θα καταλάβετε. Αυτά είναι μόνο οι μίζες. Αρα μπορείτε να καταλάβετε τι έχανε το ελληνικό δημόσιο. Θυμάμαι πως κάποια στιγμή ο προϊστάμενος τους είπε, εδώ θα φέρνετε τα δεύτερα αυτοκίνητα. Όχι τις Mercedes σας. Καταλαβαίνετε γιατί μιλάμε; Στο Γαλάτσι, στο κέντρο ελέγχου, έρχονταν όλοι με τις Mercedes.Όταν είχαμε εκλογές κάθονταν στα γραφεία τους και έπαιρναν επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα, να πούνε στους εργάτες τους, στους υπαλλήλους, τα συγγενικά τους πρόσωπα κ.λ.π, να ψηφίσουν τα δυο μεγάλα κόμματα…
-Εσείς πως μάθατε όλα οσα συνεβαιναν και πως ειστε σιγουρη ότι είναι ολοι ενοχοι;
-Τα λεφτά που παίρνουν από τη δουλειά τους, ο μισθός τους, είναι μόνο για τα κοινόχρηστα των σπιτιων που εχουν αγορασει. Για παράδειγμα έμαθα για τη εξοχικη βίλα συναδέλφου κατά σύμπτωσή όταν είχα πάει εκδρομή στη περιοχη. Βρέθηκα σε μια περιοχη οπου ένας μηχανικός είχε χτίσει ένα συγκρότημα σε κτήμα οκτώ στρεμμάτων. Μίλησα με τον μηχανικό και οταν του είπα ότι είμαι εφοριακός μου απάντησε ότι ένας συνάδελφος μου εχει ηδη αγορασει. Όταν τον ρώτησα ποιος, έμεινα άναυδη. Αυτός είχε σπίτια στο Λαύριο, στη Γλυφάδα, στην Αγία Παρασκευή. Όλα αυτά τα έκανε με τη δουλειά του;Εταιρεία στο Κεφαλάρι, ξενοδοχεία στη Σκόπελο, πολυκατοικία στην Αγία Παρασκευή
-Δώσατε στον εισαγγελέα δυο επιστολές…
-Σε εμένα ήρθαν δύο επιστολές. Μια τον περασμένο Ιούλιο και η άλλη τον Αύγουστο. Μου έλεγαν ότι εσείς που ασχολείστε με τη διερεύνηση της διαφθοράς και το χρηματισμό εφοριακών υπαλλήλων να κοιτάξετε να βρείτε τον συνάδελφο σας (ήταν παλαιότερα προϊστάμενος του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου.), ο οποίος έχει εταιρεία στο Κεφαλάρι, ξενοδοχεία στη Σκόπελο, πολυκατοικία στην Αγία Παρασκευή. Τα βρήκα πραγματι όλα στο κτηματολόγιο. Καταλάβετε λοιπον το μέγεθος της διαφθοράς. Μόλις υπέβαλα τη μηνυτήρια αναφορά, εκείνος υπέβαλε την παραίτηση του και έφυγε από την υπηρεσία. Η άλλη επιστολή ανεφερε άλλη περιπτωση σκανδαλου..-Ο παραπάνω εφοριακός εχει σχέση με συνεργάτη πρώην υπουργού;
-O στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού είναι γνωστός. Υπάρχουν ΦΕΚ που αναφέρουν το όνομα του. Είναι το όνομα του στο πόρισμα με τις μεγάλες διώξεις που έγιναν για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Και αυτή η εταιρεία φέρεται να έχει κάνει πολλά δημόσια έργα, φέρεται να συμμετέχει στην ιστορία με τα υποβρύχια. Η σύζυγος ενός εκ των επτά εφοριακών είναι αντιπρόεδρος στην εταιρεία που κατηγορείται για τις μίζες των υποβρυχίων και το ερώτημα είναι ποιος είναι ο κοινός σύνδεσμός τους. Αυτό θα το διερευνήσει ο κ. Πεπόνης. Δεν είναι τυχαίο όμως που η συγκεκριμένη εταιρία έκανε συνεχώς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, και πρέπει να διερευνηθεί εάν με αυτό τον τρόπο γινόταν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.——————Η νομική άποψη
Ο δικηγόρος της κυρίας Αλίκης Κυριακάκη, κ. Ιωάννης Απατσίδης τονίζει: «Η υπόθεση αυτή είναι απόδειξη ότι η δικαιοσύνη νοσεί, αφού τουλάχιστον εδώ και δέκα χρόνια δεν υπάρχει οριστική δικαστική απόφαση. Όταν οι έρευνες γίνονται πλημμελώς, εν γνώσει των αρχών, ή από ανεπάρκεια, τότε είναι προφανές ότι συγκαλύπτονται αδικήματα. Η εντολέας μου, πάραυτα απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη, και συνεχίζει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, έστω και αν διάφοροι κύκλοι προσπάθησαν να την εκφοβίσουν, με κάθε δυνατό τρόπο. Και μόνο το γεγονός ότι στη χώρα μας επιβραβεύονται οι ανεπαρκείς, οι ανέντιμοι, και οι διαπλεκόμενοι, σε τέτοιο βαθμό που να έχει γίνει αξίωμα, αναδεικνύει τη συνεισφορά της εντολέως μου, και ελπίζω να κινητοποιήσει και άλλους πολίτες για να μην σιωπούν, ενώ γνωρίζουν, για να μη διαφθείρονται με την αδιαφορία τους, για να μην συμμετέχουν στη διαφθορά εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους με την ανοχή τους…».
ataktesfones@gmail.com
Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012
Εφοριακοί “εβγαλαν τέτοιες μίζες, που οι μισθοί τους πήγαιναν μόνο για κοινόχρηστα”…
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου