ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες κατά Βενιζέλου

ImageΈρευνα διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, για όσα καταγγέλλονται στο έγγραφο παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξαν παρεμβάσεις από τον ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλο στο έργο τους και σε ποιες υποθέσεις.
Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους και κάνουν λόγο για παντός είδους οικονομικά συμφέροντα, έναντι των οποίων, όπως σημειώνουν, η σύγκρουσή τους υπήρξε δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μία ημέρα μετά την παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συνάντησε τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.Στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Παπαδήμος είδε τον κ. Παν. Πικραμμένο (Συμβούλιο της Επικρατείας), την κυρία Ρένα Ασημακοπούλου (Άρειο Πάγο), τον κ. Ιωάννη Καραβοκύρη (Ελεγκτικό Συνέδριο), καθώς και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο υπουργός Επικρατείας και τέως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιος Σταυρόπουλος. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σε δήλωσή του για τις παραιτήσεις των οικονομικών εισαγγελέων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, αναφέρει ότι τίθεται «ένα μείζον ζήτημα λειτουργίας και ανεξαρτησίας των θεσμών, σε μια περίοδο που η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητά τους βάλλονται πανταχόθεν».

«Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και το γεγονός πως οι ως άνω εισαγγελείς χειρίζονταν -μεταξύ άλλων - και τις υποθέσεις των CDS και των καταγγελιών (έπειτα και από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο ΔΣΑ) σχετικά με την ΕΛΣΤΑΤ και τη διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, που είχε εν τέλει ως συνέπεια την προσφυγή της χώρας στη δανειοδότηση από το μηχανισμό στήριξης των Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ. και Δ.Ν.Τ., γεγονός που προσδίδει επιπλέον στην προαναφερθείσα εξέλιξη ενδεχομένως και πολιτικές διαστάσεις».Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου