ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΧΟΝΤΡΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ... ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΑΥΣΤΑΛΙΑΝΟ ΥΠΕΞ!



Εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης, δήλωσε πως δεν μπορεί να εξηγήσει από που αντλεί ο ελληνικός Τύπος τις πληροφορίες για «πλημμύρα» Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία.


«Σίγουρα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον Ελλήνων για μετανάστευση στην Αυστραλία, αλλά αυτό δεν έχει μεταφραστεί και σε σημαντική αύξηση είτε αιτήσεων για μετανάστευση και πολύ περισσότερο σε αριθμό μεταναστών», είπε ο κ. Σάντι Λόγκαν.


Ειδικότερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Νέου Κόσμου», προς το υπουργείο Μετανάστευσης, διασαφήνισε ότι το υπουργείο δεν έχει καταγράψει αλλαγές του ρεύματος μεταναστών από την Ελλάδα προς την Αυστραλία.

«Κατά το τρέχον έτος, ήλθαν στην Αυστραλία 12 Έλληνες μετανάστες στο πλαίσιο του Προγράμματος Ειδικευμένων Μεταναστών», εξήγησε ο κ. Λόγκαν και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον για μετανάστευση στην Αυστραλία, αλλά δεν υπάρχουν αιτήσεις από ενδιαφερόμενους Έλληνες».

Ανέφερε, επίσης, ότι στην ενημερωτική ημερίδα που έγινε τον Οκτώβριο στην Αθήνα πήραν μέρος 800 άτομα. «Εντυπωσιαστήκαμε από την ποιότητα των ενδιαφερομένων που πήραν μέρος στην ημερίδα. Η υποβολή ή μη αίτησης από αυτούς για να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητά τους να βρουν εργοδότες», σημείωσε.

Όσον, δε, αφορά στον αριθμό των Αυστραλών πολιτών με διπλή υπηκοότητα που επαναπατρίζονται μετά από παραμονή τους στην Ελλάδα εξήγησε, ότι το υπουργείο Μετανάστευσης δεν κρατά στατιστικά στοιχεία. «Απλώς, έχουμε ανεπίσημες πληροφορίες για αύξηση του αριθμού Αυστραλών πολιτών που επιστρέφουν από την Ελλάδα», είπε. Τέλος, ο κ. Λόγκαν προειδοποίησε ενδιαφερόμενους Έλληνες πολίτες να μην διακινδυνεύσουν τον ερχομό τους στην Αυστραλία με τουριστική βίζα, με την ελπίδα ότι θα βρουν εργασία.

«Αυτό είναι αδύνατον», είπε και πρόσθεσε: «Εξυπακούεται, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους επισκέπτες που έρχονται για τουρισμό».
Οι γενίτσαροι πολιτικοί σπρώχνουν τους Έλληνες με το έτσι θέλω στη ξενιτιά.Ουστ προδότες στη κρεμάλα όλοι τουρκόσποροι ανώμαλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου