ataktesfones@gmail.com

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Κάποιοι πιστεύουν οτι οι Τούρκοι θα κάνουν πίσω … Ε κοιμούνται όρθιοι!


erdogan (4)Νέος Οθωμανισμός σε Βαλκάνια και Μεσόγειο το σχέδιο του Ερντογάν
Όσοι νομίζουν ότι η Τουρκία του Ερντογάν κινείται χωρίς σχέδιο κοιμούνται για άλλη μια φορά ύπνο βαθύ, και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο. Δεν πήγε έτσι, για βόλτα, το «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ, που είναι και ευρωπαϊκή ΑΟΖ. Η Τουρκία μάς έχει αποδείξει κατά το παρελθόν ότι η κάθε παραβίαση στην οποία προχωρούσε ήταν ένα νέο βήμα της στρατηγικής της στην περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου μας.
Ο «Αττίλας» το 1974 και τα Ίμια το 1996 ήταν οδυνηρά παθήματα, που δυστυχώς δεν έγιναν μαθήματα στις τότε και στις μετέπειτα κυβερνήσεις και στους ηγέτες μας. Όπως και τα γεγονότα στη Θάσο τον Φεβρουάριο του 1987, όπου και πάλι η κατάληξη ήταν να είμαστε εμείς οι χαμένοι.
Τότε η Τουρκία… είχε εκστρατεύσει με το «Σισμίκ» στην περιοχή του Ακρωτηρίου Μπάμπουρας -όπου είχαμε αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαϊκών κοιτασμάτων-, αμφισβητώντας τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Η ένταση από την προκλητικότητα της Άγκυρας είχε φθάσει στο κόκκινο, η κατάσταση ήταν ένα βήμα πριν από το πυρ, αλλά με τις παρεμβάσεις των… φίλων και συμμάχων μας (των Άγγλων κυρίως) συρθήκαμε σε υποχώρηση, αποδεχόμενοι τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως «γκρίζας», και από τότε έρευνες γιοκ.
Θυμίζουμε όλα αυτά τα γεγονότα γιατί επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας, παρότι είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως βρίσκεται σε μια καυτή περιοχή, όπου δεν ξέρεις τι φωτιά θα ανάψει την επόμενη στιγμή, δεν είχε ποτέ διαμορφωμένη στρατηγική, με αποτέλεσμα να τρέχει διαρκώς πίσω από τις εξελίξεις.
Δεν κάνουμε αυτό που κάνουν άλλες χώρες, παρά τα… μαθήματα τα οποία μας δίνει χρόνια τώρα η Τουρκία, που τα έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά, με απώλεια εθνικών εδαφών και κυριαρχικών δικαιωμάτων: Ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, που θα μελετάει τα συμβαίνοντα στην περιοχή και τις βλέψεις των γειτόνων μας, ώστε σε κάθε κίνηση να υπάρχει έτοιμο σχέδιο αντιμετώπισης και να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή, όπως τώρα με την επιθετική στάση της Τουρκίας στην Κύπρο, που τις τελευταίες μέρες μεταφέρθηκε και στο Αιγαίο.
Κάνει τραγικό λάθος όποιος νομίζει ότι ο Ερντογάν θα κάνει πίσω. Και αυτό το βλέπουμε καθημερινά. Στα παλιά του τα παπούτσια έγραψε ο τούρκος Πρόεδρος την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία καλούσε την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.
Αντί να… συμμορφωθεί, ανέβασε τους τόνους, στέλνοντας κι άλλο πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έκαναν παραβιάσεις στους ελληνικούς ουρανούς. Κάθε άλλο, λοιπόν, παρά… νταηλίκια είναι, κινήσεις αποπροσανατολισμού λόγω της αποτυχίας των μεγαλεπήβολων οραμάτων του Νταβούτογλου για ηγεμονία της Τουρκίας σε όλο τον ισλαμικό κόσμο, όπως υποστηρίζουν αναλυτές.
Στόχος της Άγκυρας, όχι μόνο τώρα, επί Ερντογάν, αλλά και από την εποχή του Οζάλ, ήταν η απόλυτη ηγεμονία στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο. Με δυο λόγια, ο ΝΕΟΣ ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ. Και προς αυτήν την κατεύθυνση ενισχύει όλα τα μέτωπα. Το 2018 η Τουρκία θα παραλάβει υπερσύγχρονα όπλα, μεταξύ των οποίων και μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς!
Κι ενώ οι γείτονές μας δεν… παίζουν, εμείς αναλωνόμαστε σε ευχολόγια και οι σύμμαχοί μας σε γενικότητες, που στην ουσία είναι χάδια προς την Τουρκία…
  πηγή: paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου